avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Am cumparat in 2007,prin act notarial autentificat,am incadastat si intabulat in cartea funciara,un imobil,proprietate privata a vinsatorului,care era incadastrat,intabulat in cartea funciara si liber de sarcini.Altfel nu-l cumparam si notarul nu facea actele autentice de V/C.Dupa ce l-am cumparat,stiind de la vechiul proprietar ca acolo stau chiriasi ale caror contracte de inchiriere expirau ,fiind resiliate de acesta prin Administratia financiara si expirate si prin termen,am notificat prin executor judecatoresc si eu si vechiul proprietar chiriasilor care stateau acolo fara nici un titlu sa eliberese proprietatea.Astfel ,vechiul proprietar si apoi eu,prin cerere completatoare,ne-am ales cu un proces prin care unul din fii celor care stateau in imobil(parintii) a adus in justitie un antecontract de schimb imobiliar facut cu vechiul proprietar,in urma cu 3 ani,contract cu clausa de resiliere (creanta in bani)prevasuta in cas de nerealisare a schimbului,contract neoposabil tertilor nefiind transcris in cartea funciara, fapt recunoscut in instanta de reclamant si care nici nu a demonstrat reaua credinta a noului proprietar.Schimbul nu s-a facut in fapt,fiul nu a stat in imobil,acesta fiind inchiriat de vechiul proprietar,prin contract de inchiriere ,in intregime,100%, parintilor celui cu care a facut antecontractul de schimb. Instanta de fond a pronuntat prin sentinta nr.,ca neintemeiata cererea ,cu evacuarea tutoror celor care stau in imobil,daune si cheltuieli de judecata.Urmeasa apelul,vine vacanta judecatoresca, apoi recursul .Deci cel putin 2 ani pe linga cei 2 de fond care au trecut.Eu sint proprietar legal,dar prin abusul procesul al reclamantului nu-mi pot exercita dreptul de proprietar.Avocatul spune ca aceasta este legea.Eu inteleg,pricep dar nu mi se pare corect si trebuie sa fie o cale de scurtare.Aici este un abus de drept si un abus procesual,parintii reclamantului in basa antecontractului fiului stau intr-o propritate ultracentrala ,casa+curte mare,pe o lipsa de folosinta,sub valoarea unei chirii de garsoniera.CHIAR NU ESTE NICI O SOLUTIE ??? Ma poate ajuta cineva cu o solutie juridica viabila in acest cas de nedreptate confirmat si de o instanta de fond,atentie confirmare100%,deci actiunea respinsa ca neintemeiata cu evacuare,daune si cheltuieli de judecata,toate in solidar.
Cel mai recent răspuns: gigipanait , utilizator 12:09, 15 Martie 2009
trebuie sa va razboiti si sa cereti daune celui de la care ati cumparat.
avokitten a scris:

trebuie sa va razboiti si sa cereti daune celui de la care ati cumparat.
Eu vreau sa intru in posesia si folosinta proprietatii mele.Eu solicit o idee cum sa-l scot din imobil,de fapt pe parintii lui,care stau abuziv .Eu stiu ca am dreptate si voi cistiga 100% si la recurs dar nu pot sta pina atunci si sa nu fac nimic .Am raspuns desi cred ca nu ati pipait cauza.Cu respect GP
proprietarul poate sa alunge din locuinta sa, orice intrus, prin intermediul unei actiuni in evacuare.

av.m.vasilescu
Puteti formula o actiune de evacuare prin ordonanta presidintiala .Acest tip de actiune se solutioneaza imediat , in maxim doua -trei termene si dupa admiterea ei se pune in executare silita imediat .Chiar daca este cu drept de recurs nu se impiedica executarea ei .
Dupa ce i-am notificat prin executor judecatoresc si vechiul proprietar si eu noul proprietar ,eu am deschis actiune de evacuare,dar chemarea lor in judecata a vechiului proprietar cu ,,obligatia de a face,,iar ,,instanta sa pronunte o hotarire care sa tina loc de act de schimb autentic,, A AJUNS inainte la instanta si astfel dosarul lui avind nr.mai mic ,s-a CONEXAT dosarul meu de evacuare la actiunea lui .Sentinta de fond pronuntata de instanta in cele doua conexate este de actiune neintemeiata a reclamantului,de recunoastere a legalitatii titlului meu de proprietate,de evacuare din imobil a tuturor celor care-l ocupa ilegal,fara titlu,de plata in solidar de daune interese catre mine,proprietarul de drept,cu plata la fel in solidar de cheltuieli de judecata.Deci in final prin sentinta de fond,dupa 2 ani ,am cistigat fondul si vechiul proprietar si noul proprietar.Antecontractul netranscris ,si nedovedirea relei credinte in justitie,nu-i dau nici un titlu asupra imobilului.Si totusi parintii sai stau efectiv in imobil,el afirma ca sta dar nu sta,are domiciliu si sta la o alta adresa,afirma ca stau in baza antrecontractului de schimb si nu pleaca decit la sentinta definitiva.Nu pleaca ptr ca lipsa de folosinta,stabilita de un expert corupt, ptr o casa cu 8 camere si cu curte de 300mp,ultacental, este sub 300euro pe luna,pe care nu o platesc de 2 ani si nu o vor plati nici ulterior.PROBLEMA ESTE CA AM UN TITLU DE PROPRIETATE VALABIL,INCADASTRAT +INTABULAT,PLATESC IMPOZIT,UTILITATI,TITLUL NU ESTE CONTESTAT DE INSTANTA DE FOND,DAR AVOCATUL MEU SPUNE CA TREBUIE SA ASTEPT HOTARIREA IREVOCABILA SI DEFINITIVA.NU ESTE DREPT SI CORECT.ESTE UN ABUZ DE LEGE SI UN ABUZ PROCESUAL.RECLAMANTUL NU ARE UN TITLU DE PROPRIETATE OPOZABIL ,STA IN IMOBIL LA PROSTEALA CIT TINE ,APOI LA SENTINTA FINALA SE OPUNE IAR CIT TINE SI-I PERMITE LEGEA.....Da,eu cred ca ordonanta presedentiala este o idee dar se spune ca nu am nici o sansa dupa ce exista sentinta de fond si nu se poate face oricum ,exista apel si recurs in desfasurare.Vreau parerea cuiva care s-a lovit de o situatie asemanatoare ,reclamantul este absolvent al facultatii de drept de mai multi ani iar eu am gasit pe mjust.ro cel putin 14 procese din 2003 incoa ale respectivilor ,toate cu caracter imobiliar si executari silite.Deaceea solicit ajutor poate gasesc un avocat care are ac de cojocul lor.In 2 ani de proces am strins acte care dovedesc ce spun si imi dau dreptate,deci afirmatii dovedibile ,nu vorbe.Cu multumiri anticipate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare silita pentru folosinta abuziva a unui imobil gigipanait gigipanait Am in desfasurare un proces(in care reclamantul este titularul unui antecontract de schimb imobiliar cu vechiul proprietar ,cerind instantei sa pronunte o ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare imobiliara calandrino calandrino Am sansa de castig intr-o [b]actiune in revendicare intentata impotriva sotului din apartamentul proprietate personala[/b](fac mentiunea ca [b]bunul este ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre irevocabilã prin care se admite excepþia lipsei capacitãþii procesuale de folosinþã iuliurs iuliurs Buna seara, Va rog sa ma ajutati sa inteleg o hotarire la un recurs. Acum 6 ani un prieten a cumparat un teren cu casa. Prorietarul avea titlu de ... (vezi toată discuția)