Buna ziua, ma numesc ana si lucrez ca model videochat (contractor independent cred). Unele site-uri imi cer sa completez formularul w8 ben care atesta ca nu sunt cetatean american si ca nu platesc impozit in america. Formularul asta ajunge la irs. Am auzit de la unele colege ca irs ar trimite un raport anual al castigurilor facute pe acele site-uri, la fiscul roman (ori ca sa informeze ca am de platit impozit in romania, ori ca sa justifice plata impozitului, asta nu stiu). Alte site-uri spun ca nu trimit nimic la fisc. Care e procedura legala in cazul w8-ben? Se trimite raport la fisc, sau e doar ceva care ma scuteste de plata impozitului in America si atat fara sa mai aiba vreo legatura cu statul roman?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.