avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Obligatia de a plati taxe din veniturile generate de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Obligatia de a plati taxe din veniturile generate de reclame online

Am un site si ma gandeam sa folosesc niste reclame de marketing afiliat de la niste firme de gazduire web din America... ceva gen Godaddy, Hostgator si alte asemenea.

Dar din ce am discutat pe chat cu cei de la suport mi-au spus ca este necesara (banuiesc inainte de primirea banilor obtinuti din reclama) completarea unui asa numit W8 adica un formular in care din cate am inteles cautand si pe net, trebuie sa ne declaram situatia in care ne aflam ca platitori de taxe sau ca fiind neplatitori de taxe pentru guvernul american, deoarece suntem cetateni cu care statul american are un tratat (chestia aceasta am inteles-o eu citind pe net despre un tratat SUA-Romania de prin anii 70) prin care cei care primesc bani din US si nu muncesc pe teritoriul US platesc totusi taxe in tara lor deci in cazul meu in Romania.

Oricum hartia respectiva, W8-ul mi s-a pare cam ambigua si nu prea as sti ce sa completez acolo dar mai este si faptul ca nu inteleg de ce as fi obligat sa completez acel formular atat timp cat nu sunt obligat sa platesc taxe pentru US ci pentru Romania.

Se poate extinde obligatia de a plati taxe dintr-un stat catre cetatenii unui alt stat fata de care legea fiscala respectiva nu ar trebui sa se aplice???
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Iulian81, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre formularul w8 ben anna_thestripper anna_thestripper Buna ziua, ma numesc ana si lucrez ca model videochat (contractor independent cred). Unele site-uri imi cer sa completez formularul w8 ben care atesta ca nu ... (vezi toată discuția)
Lmpozit pe banii din america cristicic cristicic Buna ziua. Am lucrat catva timp in America cu contract de munca. Am revenit in tara iar banii castigati in State i-am transferat in contul meu din tara. ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea legii 260/2002 dana_georgiana dana_georgiana Buna ziua, Exista posibilitatea ca lucrand in domeniul militar ce tine de SUA sa beneficiez de scutirea contributiilor sociale si a impozitului pe ... (vezi toată discuția)