avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Aplicabilitatea legii 260/2002
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Aplicabilitatea legii 260/2002

Buna ziua,
Exista posibilitatea ca lucrand in domeniul militar ce tine de SUA sa beneficiez de scutirea contributiilor sociale si a impozitului pe venit?
Cui se aplica legea 260/2002?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Angajat roman tara gazda , utilizator 16:39, 21 Iunie 2018
Puteți beneficia de scutirea impozitului pe venit în conformitate cu Aranjamentul de Implementare privind Achizițiile și Procedurile Contractuale și Aranjamentul de Implementare privind Taxele și Scutirea de Taxe încheiate între autoritătile desemnate romane și americane.

Imi inchipui ca vi s-a cerut de catre contractor sa va constituiti in PFA ca sa transfere asupra dvs plata taxelor si a contributiilor. Suntem zeci, sute de angajati romani in aceasta situatie. Indiferent daca ati activat ca PFA sau ati lucrat la negru, singura entitate responsabila pt plata contributiilor este US Army cf Art. 10 din Legea 268/2006. In conformitate cu Arnjamentul de Solutionare a Pretentiilor impotriva Fortelor SUA aveti dreptul la despagubiri pentru pagubele create de US Army prin neplata contributiilor si neîncheierea de contracte individuale de munca.

Completati Anexa 1 (pag 6-10) [ link extern ]
in 3 exemplare pe care le trimiteti catre MApN. Atasati toate documentele justificative si solicitati sa demareze procedurile catre reprezentantii US Army pentru plata contributiilor pe care erau obligati sa le plateasca in conformitate cu Art. 2 si 5 din Aranjamentul de Implementare privind Forta de Munca Locala in calitate de angajator legal in Romania al cetatenilor romani care lucreaza pentru Fortele SUA si in conformitate cu Art. 10 din legea 268/2006 care stipuleaza obligatia US Army de a angaja direct personalul in Romania, prevederi încălcate de US Army.

Puteti solicita in acelasi timp ca US Army sa va elibereze certificate de scutire de la plata impozitului pe venit, obligatie pe care o aveau conform AI privind Scutirea de Taxe (la fel cum solicita returnarea de TVA si scutirea de taxe prin certificate emise pentru militarii americani) pe care apoi sa le prezentati fiscului si sa solicitati sa va returneze impozitul pe venit, insa va dura foarte mult. O a doua posibilitate ar fi ca dvs sa mergeti direct la fisc, sa dovediti ca ati lucrat pentru US Army si sa solicitati returnarea impozitului. Eu am implementat-o pe aceasta si am obtinut returnarea prin propriile eforturi. Daca asteptati dupa MApN vi se va raspunde foarte tarziu. Trag de timp ca sa treaca termenele.

Si dupa depunerea formularelor pentru pretentii nu va garantez ca o sa va solutioneze cererea, pentru ca MApN trebuie sa achite 25 % din ceea ce veti solicita si nu vrea sa scoata vreun ban din buzunar ca sa solutioneze plângerile romanilor impotriva US Army. Si dupa ce vor primi formularul dvs. trebuie sa faca o evaluare- o vor face la cateva sute de lei ca sa le vina la plata 25% cat mai putin. Dar daca nu depuneti formularul in termenul legal (3 ani) vor pretinde apoi ca nu i-ati informat si ca nu s-a depus la ei nicio sesizare. Eu am mers in instanta si am contactat avocati si din State. Suntem multi in situatia asta (ANAF continua sa ne solicite noua sa facem plati pe care US Army trebuie sa le achite)- Sunteti din Constanta sau Deveselu? Scrieti un mail pe mklocalnationals.infocenter@yahoo.com si va dau mai multe informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui declina judecatoria constanta un dosar daca admite execptia necompetentei materiale? Angajat roman tara gazda Angajat roman tara gazda Buna seara, intr-un dosar actiune in raspundere delictuala pretentii am primit instiintare prin care reclamantul este citat sa-si exprime punctul de vedere cu ... (vezi toată discuția)
Declaratie venit din vanzare actiuni americane andreikaid andreikaid Cand trebuie platit impozitul pe venit provenit din vanzarea de actiuni? (Mentionez ca este vorba de actiuni pe burse americane, iar tranzactiile sunt ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii sua Radu F Radu F Buna ziua, Urmeaza sa inchei un contract de prestari servicii \"prelucrare date\" pentru o societate din SUA. Am infiinatat o societate comerciala, iar ... (vezi toată discuția)