Urmeaza sa inchei un contract de prestari servicii "prelucrare date" pentru o societate din SUA.
Am infiinatat o societate comerciala, iar acum am urmatoarele intrebari:
1. Trebuie sa inregistrez la ANAF societatea ca prestatoare de servicii catre SUA?
2. Societatea este noua si este neplatitiare de TVA. Care este este regimul cu privire la TVA
3. Daca serviciile se presteaza in Romania, trebuie sa declar ceva si catre statul american (tax return...)?
Daca mai sunt alte informatii care credeti ca m ar putea ajuta, va rog sa imi scrieti.
Baldur
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Trebuie sa inregistrez la ANAF societatea ca prestatoare de servicii catre SUA?
Nu, nu are nici o treaba ANAF-ul cu asta. La anaf trebuie facute raportarile cerute de lege si, plata impozitelor si taxelor la Bugetul de Stat
2. Societatea este noua si este neplatitiare de TVA. Care este este regimul cu privire la TVA. Dvs o sa facturati in US, fara TVA deoarece este un export. Insa nu va veti putea recupera TVA la cheltuieli deductibile decat daca deveniti operator in sfera TVA. Puteti solicita la ANAF sa deveniti platitor de TVA, anul trecut se completa D088, sau o sa deveniti platitor de TVA cand o sa depasiti cifra de afaceri de 225.000 ron
3. Daca serviciile se presteaza in Romania, trebuie sa declar ceva si catre statul american (tax return...)?
Nu deoarece sunteti firma. Ce declaratii trebuie sa faca partenerul american la IRS sunt treaba lui nu a Dvs.
Pentru Romania cautati (poate chiar pe acest site in sectiunea dedicata - un contabil) care sa va depuna la termen declaratiile si sa va tina contabilitatea