avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Servicii proiectare sisteme de securitate din SUA
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Servicii proiectare sisteme de securitate din SUA

Primesc facturi de servicii externe din SUA. pe facturi se specifica proiectare sisteme de securitate. Trebuie sa retin impozit cu retinere la sursa daca am certificat de rezidenta fiscala? trebuie sa declar contractul la autoritatile fiscale? serviciul se presteaza in SUA.
din punct de vedere TVA cum se inregistreaza daca pe factura am cota zero?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 19:41, 14 Aprilie 2013
Buna ziua,

Daca detineti certificatul de rezidenta la data platii venitului, nu retineti impozit deoarece serviciile se incadreaza la art.7 sau art.22 din Conventie si se impoziteaza in tara de rezidenta a prestatorului.
Dat fiind faptul ca serviciile sunt prestate in alta parte decat pe teritoriul Romaniei, consider ca nu aveti obligatia raportarii contractului dintre parti autoritatilor romane, art.1, alineatul 1 din Ordinul 1400/2012, facand referire la serviciile executate pe teritoriul Romaniei.
TVA se inregistreaza prin mecanismul taxarii inverse(4426=4427) si se declara in decontul de TVA atat ca taxa colectata cat si ca taxa deductibila pe randurile 7, respectiv 20.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare activitate dependenta Pencea Mihai Pencea Mihai Buna ziua, De ceva timp colaborez cu o firma din SUA ca si PFA, emitand factura pentru serviciile prestate. Contractul este de contractor independent, ... (vezi toată discuția)
Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)
Factura de hosting site in valuta Cristina Vasile Cristina Vasile Am o factura de hosting site, in dolari emisa de firma din Canada, fara tva.. Ce nota contabila trebuie facuta, va rog? Mentionez ca nu exista contracxt ... (vezi toată discuția)