avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare activitate dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare activitate dupa CIC

Buna ziua!

Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie: copil nascut in 18.02.2015. Mama are contractul suspendat pentru un an, dar doreste reincepera activitatii la 11 luni, cu de data este corect sa solicite incetarea suspendarii, cu data de 17.01.2016 sau cu data de 18.01.2016, data la care copilul implineste 11 luni?

Primeste stimulent de insertie in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 18 Decembrie 2015
pentru a primi stimulent mama trebuie sa se intoarca cel tarziu pe 17.02.2016.
Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si nu solicita acest lucru cel putin o luna, durata CCC pentru mama se reduce cu o luna.
In speta, durata CCC pentru mama va fi pana la 18.01.2016.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna.
In speta, durata CCC pentru mama va fi pana la 18.02.2016.

Pentru stimulent de insertie , va trebui sa realizati venituri anterioare datei de 18.01.2016, respectiv 18.02.2016, dupa caz.

Altfel spus, revenirea la locul de munca trebuie sa se faca anterior celor doua date mentionate , dupa cum tatal copilului indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Sofia Maria Sofia Maria Buna ziua! Băiețelul meu împlinește 2 ani pe 15.10.2017, tatăl nu lucrează in țara de mai bine de 2 ani. 1). Trebuie tatăl sa stea o luna acasă in ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil Daliborka Daliborka Buna ziua in cauzl in care tatal este in concediu crestere copil (data nasterii copilului:27.08.15) pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului el ... (vezi toată discuția)
Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)