avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intretinere batrani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intretinere batrani

Buna ziua,

Eu locuiesc impreuna cu socrii mei, cu sotia si copiii. Socrii doresc sa ne lase proprietatea dupa decesul lor. Vreau sa mi-se spuna care este varianta cea mai sigura ( ce nu poate fi atacata in instanta de surorile sotiei ) de transfer de proprietate:
- contract de vanzare cumparare,
- contract de intretinere,
- donatie, etc.
Sotia mai are 2 surori.
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:02, 21 Decembrie 2015
Depinde, daca aveti bani sa cumparati proprietatea este preferabil contractul de vanzare, daca puteti sa va asumati intretinerea batranilor, atunci este bun contractul de intretinere; cu donatia poate fi problema.
contract de v-c sau contract de intretinere . dar , orice act incheiat intre parti presupune asumarea unui risc..
contractul de vanzare-cumparare intre descendenti si ascendenti poate fi atacat in instanta , de catre ceilalti descendenti , iar contractul de intretinere, daca la un moment dat vor aparea divergente intre partile contractuale , poate fi desfiintat .. binenteles, trebuie sa existe motive temeinice in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere/ mostenire SILVIU211993 SILVIU211993 Salutare, eu si sotia am hotarat sa ne stabilim in casa socrilor si sa ii intretinem noi, iar ei sa ne dea noua casa. Sotia mai are 4 surori, cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumparare locuinta catre unul dintre copiii Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, familie cu patru copiii,parintii pot face act de vanzare- cumparare a locuintei lor, catre unul dintre copiii, chiar daca ceilalti nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu sau fara clauza de intretinere stoicagramona stoicagramona Buna ziua, doresc sa aflu daca, contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta de catre cumnatul meu, celalalt fiu al socrilor, in cazul de fata ... (vezi toată discuția)