avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Romania

Buna seara. ca sa trec direct la subiect. m-am logodit cu o fata din Filipine. si as vrea sa o aduc aici sa ne casatorim. cei de la ambasada nu m-au lamurit.. exista 2 feluri de vize. (de scurta durata si de lunga durata) eu nu pot sa o obtin pe cea de lunga durata pentru ca inca nu suntem casatoriti. in ianuarie o sa vina aici in ro. pe baza la o viza de scurta sedere. acum am auzit ca dupa ce ne v-om casatori putem sa aplicam pentru un permis de sedere pe baza certificatului de casatorie. dar asta contrazice termeni vizei (viza de scurta sedere nu poate fi prelungita) insa am auzit ca este posibil. ma poate lamuri si pe mine cineva. as fi foarte recunoscator :( :(
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:54, 30 Decembrie 2015
Cererile pentru permisul de sedere temporara pentru membrii de familie trebuie depuse cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea dreptului de sedere acordat de viza. Are viza pe macar 50 de zile?
Daca da, sunati la Inspectoratul pentru Imigrari de care apartineti si intrebati direct la sursa.
Daca nu, n-are rost sa va ganditi la asta: va trebui sa se intoarca si sa aplice pentru viza de reintregire a familiei.

Oricum ar fi bine sa mergeti la IGI dupa ce va casatoriti, conf. OUG 194/2002 are obligatia asta:

Articolul 13 - Informarea autoritatilor cu privire la schimbarile intervenite in situatia strainului
(1) Pe durata sederii in Romania strainii sunt obligati sa declare la formatiunea teritoriala a Oficiului Roman pentru Imigrari, care le-a acordat dreptul de sedere, urmatoarele:
a) orice modificare intervenita in situatia personala, in special schimbarea cetateniei, incheierea, desfacerea sau anularea casatoriei, nasterea unui copil, decesul unui membru de familie aflat pe teritoriul Romaniei;


Aveti grija ca atat la depunerea actelor cat si la data casatoriei sotia trebuie sa aiba viza valabila. Actele stau la starea civila 10 zile calendaristice. Urmati sfatul lui Ares-3, sotia se intoarce si aplica pentru o alta viza, revine si solicita permisul de sedere.
multumesc mult! viza o sa fie aplicata pentru 90 de zile! cea ce impreuna ne-am stors capul si am sunat si la ambasada insa cei de acolo ne-a lamurit simplu "va casatoriti se intoarce inapoi si revina cu intregirea familiei" ... faza e ca am mai intrebat un avocat si mi-a spus urmatoarele.. ""va aplica pentru o viza de tip c/w de scurta sedere pentru 90 de zile fara drept de a o mari.. asta in cazul in care statutul ei nu se va schimba.. insa va veti casatori imediat daca asta aveti de gand si pe baza la certificatul de casatorie veti vizita biroul de imigrari pentru depunerea pentru permis de sedere.. {AM SPUS SA VA CASATORITI IMEDIAT pentru ca ea are 90 de zile la dispozitie da? si permisul de sedere va fi gata intre 30 si 45 de zile} si asa va avea dreptul sa ramana"" sper sa mearga asa nu? eu intreb in mai multe locuri pentru ca oricum voi vizita biroul de la imigrari zilele astea ca sa ma asigur si de ce imi vor spune cei de acolo. va multumesc mult de raspuns
V-am spus deja: si opinia mea este aceea ca, daca viza este suficient de lunga si va casatoriti imediat, teoretic ar trebui sa poata obtine permis de sedere temporar (pe un an). Practic, depinde de cei de la Imigrari. Nu vad de ce nu i-ar primi actele pentru permis atata timp cat durata vizei acopera termenul pe care il au sa raspunda solicitarii.

Acum ce vor constata dupa ca intervieveaza si dupa ce va fac vizita la domiciliu - ca asta urmeaza dupa depunerea actelor - nu va poate spune nimeni. Vor verifica daca nu e vorba de o casatorie de convenienta iar daca intr-adevar casatoria este bazata pe sentimente eu zic ca va fi in regula si nu va mai trebui sa se intoarca.
Am inteles. Multumesc mult Ares-3. asa o sa facem.. si o ultima intrebare. daca ne ajuta dumnezeu si reusim cu tot. si permis de sedere. eu muncesc in spania pe baza de contract. ma gandeam. i-i pot face si ei?? pe baza la permisului de sedere? ar fi fost super daca ar merge

Alte discuții în legătură

Permis de sedere Marian0189 Marian0189 Buna Ziua. eu sunt Marian si as avea o intrebare mai delicata. logodnica mea mai are putin si o sa ajunga in romania. acum pe 20 ianuarie. chestie sau problema ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Probleme întâmpinate cu viza soțului meu egiptean la ambasada româniei Crina99 Crina99 Sunt căsătorită cu un cetățean egiptean de un an și trei luni .căsătoria a fost încheiată în Egipt.Dupa căsătorie am venit în România pentru a ... (vezi toată discuția)