locuiesc in Constanta si in fiecare luna, pe factura de intretinere, pretul de la apa rece este mai mare considerabil decat pretul practicat de r.a.j.a. La r.a.j.a., metrul cub de apa rece costa 7.72 lei (apa + canal), pe fisa de plata a intretinerii , costa 11.59 lei. Nu mi se pare normal, e un fel de a cumpara apa la un pret si o vinzi la locatar cu 50% adaos. Daca ma duc sa platesc la tariful de 7.72 in fiecare luna, sigur voi fi singura care face lucrul asta si nu schimb nimic vreodata. Cum ii pot obliga sa factureze la toti locatarii pe pretul de raja ?
Posibil ca suplimentul de pret afisat pe lista de intretinere sa reprezinte in fapt c/v supliment de apa inregistrat intre factura si total indexi comunicati de locatari
eu inteleg ca exista pierderi, oriunde exista aceste "pierderi" dar discutam despre 50%. la un consum de 120mc pe scara, nu pot fi 60mc pierderi,mai poate fi apa nedeclarata, de exemplu. pe foaia afisata la intretinere nu e nici o rubrica cu pierderi.
si nu mi se pare corecta metoda lor de calcul : factura raja in valoare de 1.200lei, consum pe scara declarat 100 mc, rezulta un pret la apa de 12 lei (reiese din ce afiseaza). nu conteaza ca factura este pe mai multa apa cu pret mai mic.
iar vecinii care nu-si declara apa si faptul ca asociatia nu verifica apometrele, chiar nu-s problema mea. eu nu le pot intra oamenilor in casa.
eu vreau sa fie apa facturata la pretul corect.
Suntem obligati sa recunoastem ca in orice asociatie de proprietari exista diferente intre valoare factura si total index raportati de locatarie
Suplimentul de consum se poate datora mai multor factori necomunicare index individual,
pierderi pe reteaua comuna,pierderi in reteaua individuala=baterii defecte,rezervoare wc
defecte-consumuri inidividuale picatura cu picatura care nu sunt inregistrate de apometrele individuale dar sunt inregistrate de apometrul de bransament
Puteti solicita oficial presedintelui de asociatie sa dispuna verificarea responsabila a instalatiei comune,sa verifice valabilitataea metrologica a apometrelor individuale