avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita

Firma la care sunt unic asociat a contractat o linie de credit de la banca in anul 2009. Am carat bani la banca(dobanzi) pana in noiembrie 2012, cand nu am mai putut plati, firma intrand in insolventa in martie 2013. Banca respective a depus cu intarziere documentatia de inscriere pe tabloul creditorilor si din acest motiv instanta nu a acceptat banca de la masa credala. Firma si-a achitat obligatiile fata de creditorii admisi la masa credala si in septembrie 2013 a iesit din insolventa.
Eu si sotia mea suntem garanti fidejusori ai creditului contractat de aceasta firma.
Pana in noiembrie 2014 nu s-a intamplat nimic. Pe 25 noiembrie 2014 eu si sotia mea am primit somatie de la la o casa de avocatura, cu viza unui executor judecatoresc sa achitam creditul catre banca respectiva.
Somatia a fost trimisa la o adresa la care nu mai locuim din 2010.
La data de 17.12.2015, am primit tot la adresa aceea instiintarea executarii silite si a popririi pe conturile din banca atat pentru firma cat si pentru noi in calitate de fidejusori.
Avem ceva sanse sa obtinem un rezultat favorabil printr-o contestatie la executare, invocand de exemplu lipsa de actiune a bancii intr-o perioada de aproape 2 ani, sau prin faptul ca somatia si instiintarea executarii nu au fost trimise la adresa noastra actuala, alte motive etc.?
Ne puteti reprezenta intr-o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:43, 20 Decembrie 2015
Pentru a putea invoca o lipsa de actiune a bancii, ar fi trebuit sa treaca cel putin 3 ani.
Da, puteti invoca faptul ca somatia si instiintarea nu v-au fost trimise pe adresa care trebuie.
Dar, vor fi aspecte de discutat in legatura cu adresa: posibilitatea aflarii sau nu a adresei actuale de catre banca sau obligativitatea sau nu din partea dvs. de a face cunoscut schimbarea sediului/adresei.

Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Ați putea invoca culpa băncii deoarece nu s-a înscris în termenul legal la masa credală pierzând astfel posibilitatea de a recupera banii de la societatea comercială, în calitate de debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa sbpackard170 sbpackard170 Buna seara, As dori sa supun atentiei dumneavoastra urmatorul subiect: O societate la care sunt actionar a contractat un credit in suma de 100 000 lei de la ... (vezi toată discuția)
Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)
Insolventa rodland rodland Banca, in calitate de creditor nu a fost inclusa pe tabloul creditorilor deoarece nu s-a inscris cu cerere in termenul stabilit de instanta. Societatea si-a ... (vezi toată discuția)