avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce risc daca fac un autodenunt- asistenta avocat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce risc daca fac un autodenunt- asistenta avocat?

Buna ziua.In 2007 lucram ca politist comunitar.am fost agresat intrun local in timpul serviciului de 4 agresori ( infat decat 3 din ei m au lovit).In urma procesului intentat cei 4 au fost condamnati la pedepse cu inchisoare (unii cu suspendare intrucat nu aveau antecedente penale , si unii cu executarea intrucat erau recidivisti.In afara de pedepsele cu inchisoarea au fost obligati in civil la plata a 10.000 ron in solidar.In fapt unu dintre ei nu m-a lovit insa a fost impreuna cu celelate 3 persoane.As dori sa fac un autodenunt pentru aceasta , si sa ii inapoiez celui care nu m-a lovit suma de 2.500 ron parte din despagubirea civila.Din cate am citit fapta de denunt calomnions sau inducerea in eroare a autoritatilor s-a prescris fata de mine, insa va rog sa ma invatati cum as putea sa procedez ca sa fac acest autodenunt si sa inapoiez banii si sa mi cer scuze fata de el..Trebuie sa ma duc direct la procuror ?trebuie sa fiu insotit de avocat?Ce risc eu in acest moment?Daca as face acest autodenunt si as spne adevarul, ca atare persoana acuzata pe nedrept poate face revizuire sau sa isi stearga fapta aceasta din cazier in vreun fel?Nu as vrea sa ramana asa si as vrea sa ii inapoiez toti banii si sa nu ii raman cazierul patat cu o nedreptate.
Va multumesc
Nu cred ma mai puteti schimba ceva in penal.
Daca vreti sa restituiti bani cuiva legea nu va interzice.
Nici daca persoana respectiva face revizuire in urma delcratiei mele? oricum totul ar fii de forma, faptele sunt petrecute si prescrise pentru amandoi..
Nu se poate face revizuire numai pe declarații de martori.
Ca regula nu se poate deloc.
Nu cred ca a-ti inteles bine situatia, nu eram un simplu martor eu, eu fusesem persoana vatamanata iar in urma declaratiei mele persoana cealalata a fost condamnata, deci din cauza declaratiei mele cealalata persoana a fost condamhata, colegii mei de serviciu din acea seara in fata instantei au declarat ca eu nu am fost lovit de acea persoana, dar cum este in romania ...a contat mai mult declaratia mea ca si cum el m-a lovit...Acum am realizat si eu gravitatea greselii si usurinta influentarii unei decizii in romania in care se merge pe deviza - la puscaie....Deci ca sa ma intelegeti mai exact, nu au fost 4 agresori si au fost 3, al 4-lea a fost cu ei dar nu m-a lovit, insa in urma declaratiei mele a fost si el condamnat ... Nici in acest caz in care eu am fost motivul condamnarii daa imi recunosc greseala nu se poate face revizuirea?eu din ce am cititi se cam incadreaza in motivele de revizuire intrucat fara echivoc daca nu era declaratia mea acel om nu era condamnat.
Sau poate dumneavoastra imi spuneti cu alte cuvinte ca in `romania Revizuirea este doar un articol pe care nimeni nu il poate folosi , o clae de atac extraordinara care se poate folosi numai "daca ai pile"...ca sa inteleg mai exact in Romania aceasta cale de atac nu are niciodata de castigat oricare ar fii inprejurimile si condiitle?

Eu citesc altfel in ncpp
b) hotărârea a cărei revizuire se cere s-a întemeiat pe declaraţia unui martor, opinia unui expert sau pe situaţiile învederate de un interpret, care a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, influenţând astfel soluţia pronunţată;

c) un înscris care a servit ca temei al hotărârii a cărei revizuire se cere a fost declarat fals în cursul judecăţii sau după pronunţarea hotărârii, împrejurare care a influenţat soluţia pronunţată în cauză;

deci eu cred ca se incadreaza foarte bine si este manusa la cazul de care va vorbesc..

Alte discuții în legătură

Revizuire? alexandra.ada alexandra.ada buna seara..in cazul in care cineva a facut puscarie p nedrept iar acum mai are putin si iese...ce putem face sa ii demonstram nevinovatia?va rog mult ...am ... (vezi toată discuția)
Revizuire dosar penal bianca11 bianca11 Buna ziua as dori sa stiu ce se poate intampla la revizuirea unui dosar penal,cerea de revizuire este facuta de unul dintre inculpati va multumesc (vezi toată discuția)
Ajutor! justitie? sau bataie de joc !!!????? condamnat fara sa fiu vinovat , darisdinu darisdinu sant un om obisnuit care ma cofrunt cu un caz penal greu ; am fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru un furt fara sa fiu vinovat stiu ca va este greu de ... (vezi toată discuția)