avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZEREA PROPRIETATII UNUI MINOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZEREA PROPRIETATII UNUI MINOR

AS DORI SA AFLU DACA SE POATE VINDE UN APARTAMENT PE CARE EU IN URMA CU 10 ANI L-AM CUMPARAT PE NUMELE FIICEI MELE INTRUCAT AVEAM PROBLEME DE SANATATE.ACUM AS DORI SA-L VAND SI SA-I CUMPAR TOT EI DAR UNUL IN EGYPT DEOARECE NE-AM MUTAT DE 2 ANI ACOLO.AM ADUS FATA LA TATAL EI INTRUCAT DACA SE INTAMPLA CEVA CU MINE FATA SA FIE CU TATAL EI.CU MULTUMIRI DANIELA
Cel mai recent răspuns: Purice Ovidiu , Avocat 17:39, 11 Iulie 2010
Nu ne-ati spus, ce varsta are minora?
Vîrsta minorei nu are nicio relevanţă în ceea ce priveşte vînzarea. imobilul va putea fi înstrăinat doar pe baza acordului autorităţii tutelare de la domiciliul minorului. În funcţie de vîrstă (sub sau peste 14 ani) minorul va fi sau reprezentat, sau asistat la încheierea actului de către persoana numită de aceeaşi autoritate.

Va fi interesant de văzut dacă autoritatea din România se va considera competentă, avînd în vedere că minorul are domiciliul în străinătate.
themis a scris:

Vîrsta minorei nu are nicio relevanţă în ceea ce priveşte vînzarea. imobilul va putea fi înstrăinat doar pe baza acordului autorităţii tutelare de la domiciliul minorului. În funcţie de vîrstă (sub sau peste 14 ani) minorul va fi sau reprezentat, sau asistat la încheierea actului de către persoana numită de aceeaşi autoritate.

Are importanta varsta minorului! Peste 14 ani are nevoie de DUBLA INCUVIINTARE, vanzarea fiind un act de dispozitie.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
ContSters53919, utilizator
Ocrotitorul legal (părintele) fiind cel care solicită acordul autorităţii tutelare, este de presupus că există şi încuviinţarea sa.

Pe de altă parte, nu s-ar putea susţine că împlinirea vîrstei de 14 ani ar da naştere unei situaţii mai dificile pentru minor. Dimpotrivă. De la această vîrstă el încheie singur actele juridice, nemaifiind nevoie să fie reprezentat. Desigur, cu încuviinţarea ocrotitorului legal sau a tutorelui, precum şi cu încuviinţarea autorităţii tutelare acolo unde este vorba despre acte de dispoziţie.

Eu subliniam altceva mai sus. Anume, aceea că, indiferent de vîrsta minorului, încuviinţarea autorităţii tutelare este întotdeauna necesară. Din acest punct de vedere spuneam că nu are nicio importanţă vîrsta minorului.

:bow:
Am intrebat de varsta minorului, plecand de la ideea ca pana la 14 ani, neavand capacitate, nu poate vinde(pot altii pentru el). Dupa 14 ani, avand capacitate restransa, poate vinde minorul, cu precizarea pe care ati facut-o.
Raspunsul l-ati dat, nu e nevoie sa detaliez.:coffee:

Alte discuții în legătură

Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare ContSters30487 ContSters30487 s ar putea ca pe numele unei tinere de 16 ani sa se intocmeasca un act de vanzare cumparare? (vezi toată discuția)
Un mic raspuns yonelaamalya yonelaamalya de la ce varsta se poate trece un copil titular pe un imobil numai de la 18 ani? (vezi toată discuția)