avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un mic raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un mic raspuns

de la ce varsta se poate trece un copil titular pe un imobil numai de la 18 ani?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 11:02, 26 Ianuarie 2012
Nu! Actele de dispozitie sunt incuviintate de reprezentantii legali ai minorului si cu incuviintarea prealabila a autoritatii tutelare. Pana la 14 ani minorii sunt reprezentati in acte de ocrotitorii legali iar de la 14 ani pana la majorat sunt asistati de acestia, asa cum am spy's in ambele cazuri actele de dispozitie , adica vanzarea cumpararea, donatia, accept area si dezbaterea unei mosteniri, sunt facute cu incuviintarea prealabila a autoritatii tutelare/instantei de tutela.
imobilul inca nu lam intabulat si as vrea daca se poate sal intabul pe fetita(are varsta de 12 ani).deci sa nul mai intabul pe noi ca parinti sal intabul direct pefetita minora. si am sio problema:sotul are un baiat din prima casatorie,lunar it trimitem bani ,copilul are casa mare sta cu mama lui si cu bunicii.nu vreau sa fiu rea sau egoista dar avand casa,as vrea ca casa ceam luato sa fie a fetitei sa nu se ajunga mai tarziu la neplaceri,sa-mi poarte fata prin tribunale,sa-si ceara drept,el defapt (baiatul din casatoria anterioara a sotului)avand casa si ceea cei trebuie.
In primul rand nu puteti intabula un bun imobil asa cum doriti dvs ...aceasta se face in baza unui act fie de vanzare cumparare fie donatie, fie orice alt act translativ de proprietate...Fiind bun comun cu sotul dvs , copilul acestuia la decesul tatalui are drept din cota de 1/2 ce apartine tatalui din bunul comun la o cota parte si el..Deci donatia poate fi supusa reductiunii , vanzare cumpararea poate fi atacata ca donatie deghizata.. Cred ca cel mai bine ar fi sa incheiati cu sotul o cinventie matrimoniala adoptand regimul matrimonial conventional si bunul sa devina bun propriu al dvs. Astfel puteti sa il donati fetitei fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un imobil unei persoane minore? eu12345 eu12345 buna ziua! va rog frumos, care este raspunsul la intrebarea din titlu? este vorba despre un imobil proprietate 50/50 sot si sotie si de comun acord sotii ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil pe numele unui minor danaanca danaanca Eu si sotul vrem sa vindem un apartament si sa cumparam o casa la tara pe care am vrea sa o cumparam pe numele copilului care este minor.Se poate face ... (vezi toată discuția)