avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitionare imobil pe numele unui minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitionare imobil pe numele unui minor

Eu si sotul vrem sa vindem un apartament si sa cumparam o casa la tara pe care am vrea sa o cumparam pe numele copilului care este minor.Se poate face acest lucru? Si ce clauze trebuie sa punem in contract ?Este nevoie de curator sau suntem noi trecuti in contract?Parintii mai au dreptul de a vinde imobilul?Daca intre parinti intervine un divort, imobilul mai este bun comun?Pe noi ne-ar interesa,ca in cazul unui divort,sau in cazul decesului unuia dintre parinti,casa sa ramana copilului
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:37, 28 Noiembrie 2009
Eu si sotul vrem sa vindem un apartament si sa cumparam o casa la tara pe care am vrea sa o cumparam pe numele copilului care este minor.Se poate face acest lucru?

Da.Cu incuviintarea autoritatii tutelare.
Si , odata transmis dreptul de propritate printr-un act autentic(vanzare , donatie ) bunul care constituie obiect al acestuia nu mai face parte din comunitatea matrimoniala.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sunt de acord cu Ioana cu o mentiune: orice act de dispozitie sau de administrare al acelui imobil se va face numai cu acordul autoritatii tutelare! (inchiriere , vanzare , etc)
Acel imobil o data vandut copilului, nu va mai fi bun comun si nu va mai putea fi adus la masa de partaj.Iar in caz de deces ,al unuia dintre parinti, nici atunci nu va fi adus la masa de partaj ,fiind doar bunul copilului,care-l poate administra ,dispune de el,etc, in conditiile legii.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!Daca apartamentul care vrem sa-l vindem este in Brasov iar casa care vrem sa o cumparam pe numele copilului este in Zalau,jud Salaj,noi trebuie sa mergem la autoritatea tutelara di Zalau?
Veti merge la autoritatea tutelara de la domiciliul parintilor copilului minor. Acolo veti depune cerere pentru numirea unui curator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil minor roxana_dido roxana_dido CUM ANUME POATE UN PARINTE, PROPRIETAR AL CASEI FAMILIEI SA LASE MOSTENIRE COPILULUI SAU MINOR CASA, FARA A PUTEA ATACA APOI ACEL ACT?MENTIONEZ CA SOTII NU MAI ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare minor vrem sa achizitionam un imobil ... Maria85mirela Maria85mirela Contract vanzare cumparare minor Vrem sa achizitionam un imobil (apartament) pe numele copilului in varsta de 4 ani, in viitor daca vom vrea sa il vindem sa ... (vezi toată discuția)