avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare minor Vrem sa achizitionam ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare minor Vrem sa achizitionam un imobil ...

Contract vanzare cumparare minor
Vrem sa achizitionam un imobil (apartament) pe numele copilului in varsta de 4 ani, in viitor daca vom vrea sa il vindem sa cumparam altul mai mare, se poate? Mentionez.... Cumpararea se face pe numele minorului pentru ca avem un credit la banca neplatit si ne este teama de executarea silita.
Cel mai recent răspuns: Petre MATEI , Avocat 16:20, 29 Ianuarie 2021
Minorul poate dobandi dreptul de proprietate, insa dumneavoastra in calitate de parinti nu il veti putea vinde decat cu autorizarea autoritatii tutelare.
Din experienta dumneavoastra este o procedura complicata, care sunt sansele sa obtinem autorizatia pentru a-l putea vinde, in conditiile in care strict se va vinde doar pentru achizitionarea altui imobil

Petre MATEI a scris:

Minorul poate dobandi dreptul de proprietate, insa dumneavoastra in calitate de parinti nu il veti putea vinde decat cu autorizarea autoritatii tutelare.

Autoritatea tutelara va analiza interesul superior al copilului in instrainarea acelui imobil. Va trebui sa justificati si sa convingeti autoritatea tutelara ca viitoarea vanzare este in interesul superior al copilului. Nu veti putea vinde pur si simplu. Bunul va apartine unei alte persoane (chiar daca este copilul dumnevoastra) care nu are capacitate de exercitiu. Insa situatia descrisa de dumneavoastra poate imbraca "haina" unei forme in care ulterior sa puteti vinde. V-as sugera sa va adresati si autoritatii tutelare pentru o informare in acest sens!
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
Petre MATEI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea vanzarii de catre autoritatea tutelara dianaecu74 dianaecu74 Buna ziua. Eu si copilul meu de 12 ani am mostenit un apartament, duap decesul sotului. Eu doresc sa vand acest apartament si pentru asta trebuie sa cer ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil donat nepotului minor gheocont gheocont Parintii impreuna cu minorul au locuit in imobil donat de bunici minorului. Acum parintii au divortat dar nu mai pot locui impreuna in acelasi imobil. ... (vezi toată discuția)