avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se plateste sau nu cautiune in apel , in civil
Discuție deschisă în Executare silită

se plateste sau nu cautiune in apel , in civil

Buna seara ,

1. Executare silita inceputa pe vechiul cod , contestatie depusa pe vechiul cod , suspendarea provizorie acordata cu plata unei cautiuni , urmeaza sa se faca apel , la decizia primei instante .Conform codului vechi civil , mai trebuie achitata , inca odata cautiunea , pentru ca executarea sa nu poata fi continuata sau se face cerere separata si se plateste inca odata cautiune , pentru a beneficia de aceasta ?
2. Aceeasi , intrebare , ca mai sus , in aceleasi condtiuni , cu precizarea , ca suntem sub incidenta codului nou de procedura civila .Ce se intampla ?/Se plateste sau nu cautiunea si ce articol , ar trebui , invocat , in cazul unei cereri separate ?

Multumesc ,

Dana
Cel mai recent răspuns: steflea , utilizator 16:49, 23 Decembrie 2015
1, Dacă sunteți pe vechiul Cod, faceți recurs, nu apel. Suspendarea rămâne până la rămânerea irevocabilă a soluției. Nu e nevoie de o cauțiune nouă.
2, Dacă aveați cauțiune plătită la fond, va fi folosită aceeași recipisă și pentru apel.
Multumesc foarte mult pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel in vechiul si noul cod civil steflea steflea Buna seara , Este vorba de 2 spete : 1. Executare silita inceputa pe vechiul cod , contestatie judecata , suspendare provizorie a executarii cu plata unei ... (vezi toată discuția)
Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
Plata cauþiunii pentru cererea de suspendare provizorie selfdefender selfdefender Trebuie să depun o contestaţie la executare silită şi aş avea o întrebare \"tehnică\" privind plata cauţiunii. Din câte am înţeles, recipisa de ... (vezi toată discuția)