avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit bancar
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit bancar

Buna ziua,

In 2004 s a contractat un credit de 12000000 ROL ,pe vremea aceea era inca moneda ROL.esalonat in rate pe durata a patru ani,respectiv pana in vara anului 2008.
Din diferite motive creditul s a achitat partial ultima rata fiind platita in 2006,deci ramanand partial nerambursat catre banca...
De atunci pana acum nu s a facut din partea bancii nici un demers,e vorba de Raiffeisen Bank..pana in octombrie anul acesta cand au inceput fara o instiintare prealabila a debitorului,acesta locuind la alta adresa a procedurilor de executare silita la cererea firmei EOS KSI,,probabil firma care a cumparat creditul de la banca si care doreste executare silita a creditorului,lucru deja intamplat fara nici o instiintare existasnd o hotarare judecatoreaca in acest sens.

Rugamintea mea este sa mi confirmati sau infirmati daca actiunea de executare in temeiul legii este legala sau nu,deoarece am inteles ca exista un termen de prescriptie de trei ani de la data ultimei plati de rata catre banca in care banca daca nu dovedeste o actiune intemeiata de recuperare datoria existenta se prescrie,
Apoi daca este legal cumpararea datoriei de catre o firma de recuperari care de fapt e un srl oarecare si obtinerea de catrte acesta firma a unor venituri camataresti as putea spune prin conditiile puse

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:46, 22 Decembrie 2015
Da. Da. da.

Totul este legal. Puteți face contestație la executare și să invocați prescripția dreptului la executare silită. Succes!
Dacă nu mai sunteți în termen pentru contestația la executare trebuie ca odată cu depunerea contestației să cereți repunerea în termen.
Pentru motive temeinic justificate privind imposibilitatea exercitării contestației în termenul prevăzut de lege, puteți fi repus în termen. În acest caz, însă, trebuie să formulați contestația în termen de cel mult 15 zile de la încetarea împiedicării, în același termen trebuind să solicitați și repunerea în termen și să arătați motivele împiedicării.

Totuși, având în vedere că nu au fost respectate prevederile legale privind înștiințarea debitorului solicitați prin contestație anularea încheierii, a somației de executare și a tuturor actelor de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema eos ksi romania alinaeg alinaeg Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta si pe mine in ceea ce priveste rezolvarea unei probleme pe care o am cu o firma de recupereri credite EOS KSI ... (vezi toată discuția)
Somatie girant de la societate recuperari creante ifti1967 ifti1967 O cunostinta de- a mea, la care sunt girant, nu si-a achitat creditul de nevoi personale la Banca Raiffeisen, banca a cesionat debitul firmei de recuperari EOS ... (vezi toată discuția)
Daune morale intr-o contestatie executare wap54 wap54 Am fost executat silit printr-un executor de catre EOS KSI, firma care nu a depus la dosar titlul executoriu iar executorul nu are investirea titlului ... (vezi toată discuția)