avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema EOS KSI ROMANIA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema EOS KSI ROMANIA

Buna ziua,
Va rog mult daca ma puteti ajuta si pe mine in ceea ce priveste rezolvarea unei probleme pe care o am cu o firma de recupereri credite EOS KSI ROMANIA.
Problema sta in felul urmator, in anul 2008 mi s-a acordat un credit la banca Raiffeisen in valoare de 5058 lei. In 2011, din cauza unor probleme financiare nu am mai putut plati ratele la zi si astfel creditul a fost cesionat de catre EOS KSI ROMANIA. Drept urmare, in urma somatiilor acestora am achitat timp de 18 luni, cate 300 lei pe luna, adica in total platindu-le acestora suma de 5400 lei . In prezent cei de la EOS KSI continua sa ma someze, spunandu-mi ca as mai avea sa le achit inca 3800 lei.Mentionez faptul ca nu am semnat niciun contract cu cei de la EOS KSI. In situatia data, in care eu practic am platit intreaga valoare a creditului pe care mi l-a acordat banca Raiffeisen in anul 2008, iar cei de la EOS KSI inca sustin faptul ca as mai avea de achitat aceasta suma de 3800 lei, eu ce anume ar trebui sa fac? Cum ar trebui sa procedez? Sa le achit in continuare suma pe care mi-o cer, cu toate ca nu mi se pare normal, luand in considerare ca am achitat intreaga suma datorata sau poate exista o alta cale legala prin care pot intrerupe aceste plati catre cei de la EOS KSI contrar vointei lor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:00, 24 Februarie 2015
Trebuie sa tineti cont si de faptul ca dvs nu datorati bancii exact suma creditului acordat, ci ca acesta este purtator de dobanzi si penalizari, comsioane si alte costuri.

Ceea ce ar fi trebuit sa faceti era sa aflati suma exacta pretinsa de EOS la momentul preluarii creantei.

Acum nu aveti decat sa asteptati sa porneasca legal executarea silita impotriva dvs (sa vedeti daca ea va fi incuviintata de instanta), sa formulati contestatie la executare si astfel - in urma efectuarii unei expertize contabile - sa se stabilesca debitul exact pe care il mai datorati (daca el mai exista in raport de platile deja efectuate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat acum de existenta cardului tatalui meu decedat magureanu_77 magureanu_77 buna ziua ! am primit de la eos ksi instiintare ca tatal meu are o datorie la un card raiffeisen din 2003,de care eu nu am stiut mentionez ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Somatie girant de la societate recuperari creante ifti1967 ifti1967 O cunostinta de- a mea, la care sunt girant, nu si-a achitat creditul de nevoi personale la Banca Raiffeisen, banca a cesionat debitul firmei de recuperari EOS ... (vezi toată discuția)
Nu pot plati creditul urmatoarele 6 luni-ce va face societatea recuperatoare? bgeorge bgeorge In luna iulie 2008 am luat un credit de la BCR in valoare de 3000 euro. Am platit ratele pana in luna octombrie,dar din cauza ratei destul de mari,si pierderea ... (vezi toată discuția)