avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare facturi
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare facturi

Valoarea facturi eliberate se trece in rubrica venituri la o contabilitate in partida simpla(PFA) cu data eliberari facturi sau cu data cind au intrat efectiv banii in cont?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:47, 22 Decembrie 2015
In rjip valorile se trec din documentele doveditoare ale incasarilor si platilor, nu din facturi.
De exemplu e posibil sa aveti o situatie in care ati prestat un serviciu, ati semnat raportul de activitate si ati emis factura in luna decembrie dar banii ii incasati in ianuarie anul urmator. In acest caz, valoarea nu o luati in calcul la stabilirea rezultatului financiar al anului curent ci in anul urmator si tot atunci o treceti si in rjip.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - impozitul pe venit se inregistreaza la data emiterii facturii sau la incasare? alexberi alexberi Impozitul pe venitul din emiterea unei facturi se inregistreaza in contabilitate la emiterea facturii (asa cum se face pentru TVA) sau la data incasarii ... (vezi toată discuția)
Inserare tranzactie in rjip sau nu? cojo3x cojo3x Buna ziua. Anul acesta am avut ceva incasari prin banca. Problema este ca nu am putut sa platesc din banca mea catre banca beneficiarului si am fost obligat ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real: facturi in valuta ciuc143 ciuc143 Salut, poate s-a mai discutat dar in conditiile in care multi vor trece la SR e bine de reluat. Caz: PFA factureaza in afara UE (USA). Factura e in ... (vezi toată discuția)