avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere din salariu pentru neindeplinire target
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere din salariu pentru neindeplinire target

Buna ziua, sunt angajat la o mare firma de import piese auto, unde am un target de a receptiona bucata cu bucata, sau a scana in raft 2400 piese auto pe zi.
Ideea este aceasta: mi-am indeplinit doar 70% din target, care nu este mentionat in CIM, doar in regulamentul interior al firmei, si mi s-a explicat verbal ca salariul meu s-ar constitui din 70% target, si 30% punctualitate, loialitate,etc. In consecinta, mi s-au scazut cateva sute de lei din salar, este legala aceasta scadere?daca in CIM imi este trecut un salar fix, si nu e specificat nimic de target-uri, bonusuri, sau nimic.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 23 Decembrie 2015
Nu am c.i la mine, si sunt iesit acum, dar in C.I.M scrie salarul brut 1220 lei, si pe langa acela, am mai primit "fisa postului" in care imi este scris salarul net de 1200 lei,"conform grilei de salarizare ", dar nu am primit si nu am semnat nici o grila de salarizare.
Grila de salarizare trebuie sa fie prevazuta in ccm aplicabil, in reg.intern sau intr-o decizie a angajatorului.
Si daca nu am vazut niciodata grila aceea de salarizare, nu este anexata la contractul meu, se poate retine din salar pentru neindeplinirea targetului din grila?
Numai intr-o singura situatie se poate proceda asa cum a procedat angajatorul dvs., si anume : in cazul salarizarii in acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E corect? Lili---lili Lili---lili As vrea si eu sa stiu daca e legal sa se retina bani din pensia mamei de catre primarie, unde nu a fost achitat impozitul pe anul trecut, banii se retin fara ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, As vrea sa-mi spuna cineva, va rog, care sunt documentele pe care trebuie sa le elibereze angajatorul, in momentul in care primeste o instiintare ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ion predescu ion predescu un salariat are in prezent 3 popriri. Acestea au venit la societate de la 3 executori diferiti. Salariatul prezinta angajatorului o noua incheiere cu o alta ... (vezi toată discuția)