avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Co-asigurare CASMB
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Co-asigurare CASMB

Buna ziua!

Am 33 de ani, nu lucrez si nu am asigurare medicala.

Mi-a spus un medic ca ar putea mama mea (care este pensionara) sa ma ia ca si co-asigurat pe numele ei.

Este adevarat acest lucru? (eu stiam ca se poate dar doar in situatia sot-sotie sau parinte-copil student sub 26 de ani)

Sau - fiind persoana fizica fara venit - singura optiune pe care o am ca sa fiu asigurat este - asa cum stiam eu - sa imi platesc luna de luna cei 5,5% din salariul minim (plus 6 luni din urma)?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Asigurarea in sistemul public de sanatate Caraana Caraana Am o prietena careia i s-a terminat perioada de somaj de 4 luni si nu a mai reusit sa plateasca contributia pt. sanatate.Cum se procedeaza pt. a nu mai ramane ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mariavoinea mariavoinea Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns referitor la indemnizatia de crestere copil in situatia in care sunt co-aigurat (nu mai lucrez de ... (vezi toată discuția)
La varsta mea in ce categorie de asigurari de sanatate sunt incadrata? mihaelagutu mihaelagutu Buna seara, am o nedumerire am 26 ani, 6 luni si 6 zile am fost la casa de asigurari a municipiului Bucuresti cu adeverinta de student. Sunt studenta si nu ... (vezi toată discuția)