avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna la iesirea la pensie.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna la iesirea la pensie.

Mentionez ca in luna septembrie 2015 am iesit la pensie si mai aveam de efectuat 6 zile de C.O. pe anul in curs din cele 20 .
Mai am dreptul la plata celor 6 zile de C.O. neefectuat ?
Cel mai recent răspuns: neculai29 , utilizator 17:29, 22 Decembrie 2015
CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea c.i.m.,potrivit art.146 alin.3 C.mun., indiferent de modul cum a incetat raportul de munca.

In speta, aveti dreptul la compensarea in bani a CO neefectuat.
Referitor la raspunsul privind C.O. dupa iesrea la pensie.
Mentionez ca institutia unde am lucrat a specificat ca, ,,Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat nu este posibila, deoarece durata de timp care s-a scurs de la începutul anului pana in luna iesiri mele la pensie, respectiv septembrie 2015 este justificata prin cele 14 zile efectuate, si nu am dreptul la toate cele 20 de zile de C.O. pe anul in curs, respectiv cele 6 specificate anterior.
1. Angajatorul are dreptate, zilele de concediu de odihna (CO) se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat in cursul anului.

2. Daca ati efectuat deja 14 zile de CO din acest an nu vi se mai cuvin altele pentru perioada nelucrata pana la sfarsitul anului.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile de co in cazul demisie saulescueduard saulescueduard Buna ziua, Conform CIM la inceputul anului 2017 am primit 21 de zile de concediu. Am demisionat in 26.08.2017 iar in momentul respectiv mai aveam 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca in momentul in care se inchide contractul de munca cu un angajator acesta este obligat sa plateasca angajatului zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)