avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen apel

Am primit motivarea instantei in data de 9 dec 2015 ai am termen de 10 zile pentru depunerea apelului. Cum se calculeaza zilele,sau mai exact pina cind pot depune apel,care e ultima zi? 22 dec e ultima zi de depunere a apelului? Ufff..niciodata nu inteleg cum sa calculez..Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:03, 22 Decembrie 2015
Calculul pe zile se face astfel: prima si ultima zi nu se pun la socoteala. iar cele 10 zile sunt calendaristice.
Daca ultima zi cade intr-o zi nelucratoare, scadenta se amana pana in prima zi lucratoare.
In cazul dvs., prima zi de calcul este 10 (9 nu se socoteste), iar ultima zi ar fi 19, care asa cum am spus, iar nu se socoteste.
Ar urma scadenta la data de 20, dar, fiind duminica, deci zi nelucratoare, scadenta este in prima zi lucratoare, adica luni 21 decembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanța de fond a pronunțat hotărărea și a stabilit termen ... Cami2014 Cami2014 Instanța de fond a pronunțat hotărărea și a stabilit termen de 10 zile pentru declararea apelului, Hotărârea mi-a fost comunicată în data de 09 ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a unui raspuns la intampinare gillu gillu Buna seara. Am primit o citatie de la judecatorie prin care suntem obligati de a depune raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la data primirii ... (vezi toată discuția)
Calcul data depunere apel Chestiuta Chestiuta Buna ziua, As dori sa stiu si eu pana cand pot depune apelul , plicul este primit pe 11 martie si am termen 10 zile. PE 21 sau 22 este ultima zi ? Multumesc. (vezi toată discuția)