avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat in timpul sarcinii

Buna ziua,
Am o intrebare, va rog: urmeaza sa nasc la inceputul lui martie 2016 si din ce am inteles, dupa noua lege, in anul urmator, am dreptul la concediul de odihna integral nu direct proportional cu lunile lucrate. Intrebarea mea este: pot primi banii pe concediul neefectuat? Pentru ca de la munca mi s-a spus ca daca nu mi-l iau acum, acesta se reporteaza pentru atunci cand ma voi intoarce la munca si ca nu se plateste...
Daca se poate, un raspuns cu art. din lege.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 23 Decembrie 2015
Compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai in cazul incetarii c.i.m., potrivit art.146 alin.3 C.mun.

Nu aveti dreptul la concediu de odihna integral , ci doar pentru perioada cuprinsa intre 01.01.2016 si data intrarii in CCC.

Pentru CCC nu se calculeaza zile de concediu de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat laura63 laura63 Buna ziua, Poate beneficia de plata pentru concediu neefectuat o persoana care lucreaza in invatamant, a nascut in luna mai si nu a avut pana atunci de ... (vezi toată discuția)