avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare diferente apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare diferente apa


Am si eu o problema cu administratorul blocului si nu stiu cui as putea sa ma adresez.As dori o simpla informatie.

Locuiesc intr-un apartament cu 4 camere,fiind singura trecuta la intretinere ,mi se aduc pierderi de apa in fiecare luna 5,6,7 metri.Nu ma pricep foarte bine dar as vrea sa stiu cum se procedeaza si daca este normal acest lucru.Mi se pare nedrept.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:39, 2 Ianuarie 2016
Intotdeauna va exista o diferenta intre consumul de apa raportat prin citirea contoarelor de catre proprietari si consumul facturat de furnizor. Diferenta are diverse cauze (pierderi reale de apa, indecsi incorect declarati, diferenta de clasa de precizie intre contoarele din apartamente si contorul de bransament, etc, etc).
Aceasta diferenta se repartizeaza in baza unui regulament aprobat in adunarea generala si poate fi pe nr de persoane, pe cota indiviza, proportional cu consumul sau combinatii.
Solicitati presedintelui asociatiei de proprietari sa va prezinte acest regulamentul de repartizare a diferentelor de apa.
Celorlati proprietari nu li se repartizeaza suplimentar diferentele de apa?
1-Diferente intre factura si total indexi individual comunicati de catre locatari exista la orice asociatie de locatari/proprietari
2-Nu administratorul de imobil este responsabil pentru suplimentul de utilitati
Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv
Legiutorul nu a prevazut dispozitii exprese pentru repartizat diferente utilitat,astfel ca la nivelul asociatiilor se practica una dintre variantele precizate,variante care nu sunt perfecte ,care au avantaje si dezavantaje
3-In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 puteti solicita oficial reprezentantului legal al asociatiei in persoana presedintyelui de asociatie sa va clarifice situatia
Mai exista varianta prevazuta de disp art 12 A al c si d din HG nr 1588/2007 ,sa formulati contestatie impotriva valorii impuse in lista de intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Li se repartizeaza dar foarte putin in comparatie cu mine,gen 2,3 m.De exemplu am avut 17 metri consumati ,la care s-au adaugat 7 metri pierderi.
Aici administratorul sau cel care se ocupa cu listele de intretinere a facut proportia , adica consumi mult esti " penalizat " cu mult ; consumi putin , ti se repartizeaza putin !
Formulati o petitie presedintelui cu numar de inregistrare si solicitati ce se intampla de aveti asa de mari pierderi , poate este o teava sparta si administratorul doarme , aveti in apartamente robineti care nu inchid bine , pe la wc si o alta " pierdere " si nu ultima ar fi furtul.
De asemenea solicitati presedintelui sa va comunice cum se impart aceste pierderi , daca stie bineinteles .
eugarizan a scris:


solicitati presedintelui sa va comunice cum se impart aceste pierderi , daca stie bineinteles .

Repartizarea suplimentului consum utilitati se decide de catre comitetul executiv,astfel incat reprezentantul legal al asociatiei ar trebui sa cunoasca care varianta se aplica la acea asociatie

Alte discuții în legătură

Nereguli consum de apa in bloc. pierderi de cel putin 30mc lunar. adrian_adri adrian_adri Buna ziua. As dori cateva sfaturi in legatura cu o situatie cu care ma confrunt de cateva luni. In fiecare luna, la consumul de apa declarat mi se adauga ... (vezi toată discuția)
Cati litri de apa are voie sa puna asociatia de proprietari in plus fata de consumul real al unui apartament alimacri49 alimacri49 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari pune lunar in plus fata de consumul real al unui ap. cate 500 l de apa/persoana si nu pe ap. Pt.luna dec. a pus ... (vezi toată discuția)
Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)