avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neintelegeri privind locul inmormantarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neintelegeri privind locul inmormantarii

Buna ziua. Parintii au vreun drept de a decide unde sa fie ingropat fiul lor decedat?Mentionez faptul ca sotia decedatului doreste ca acesta sa fie ingropat in localitatea de domiciliu, iar parintii ar dori ca fiul lor sa fie inmormantat in localitatea natala.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:16, 23 Decembrie 2015
Situatia este delicata. Daca nu au existat vreodata discutii pe aceasta tema (oamenii mai discuta uneori cu familia unde vor sa fie inmormantati cand sunt chemati la cele vesnice) locul inmormantarii este de regula cat mai aproape de domiciliul familiei decedatului.
Cam toti au dreptul de a decide.
Preotul ce zice?
Ar fi bine sa faceti cum zice preotul.

Daca exista testament si se prevedea il el era simpla situatia.

In caz contrar situatia este extrem de complicata.
Va puteti judeca pe asa ceva dar dureaza o zi cel putin...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un ... sandu.53 sandu.53 Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un cimitir parohial!El a decedat in 1972 si ulterior si bunica mea in 1991.Ei au avut 5 copii ... (vezi toată discuția)