avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un ...

Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un cimitir parohial!El a decedat in 1972 si ulterior si bunica mea in 1991.Ei au avut 5 copii toti decedati impreuna cu sotii sau sotiile lor in acest moment.Pe cele 2 locuri sunt ingropati acum parintii mei(mama mea decedand anul acesta) si pe al 2 lea loc unchiul meu.Ceilalti frati ai lor repet sunt ingropati in alte cimitire.Eu cu verisoara mea al carui tata e inmormantat tot acolo pe celalalt loc, am platit anual toate taxele de la cimitir!Problema e ca parintii nostrii nu au facut succesiune simplu nu au stiut fiind oameni simplii si au trecut zeci de ani de la desesul bunicului si noi nu stim cum sa procedam.Daca deschidem succesiunea la notar,e dificil cred,ar trebui banui zeci de acte intrucat suntem si vreo 14 veri din care unii decedati sau cu care nu mai avem legaturi!Deci practic banui ca e imposibil si ar costa si mult!Verii mei nu au avut niciodata vreo pretentie,in fapt eu si cu una din verisoare platindrepet taxele !Cum sa facem sa trecem cele 2 locuri pe numele meu si al verisoarei mele evitand nebunia cu succesiunea?Multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2022
sandu.53, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandu.53 , utilizator 19:27, 16 Septembrie 2022
Buna ziua,
"nebunia cu succesiunea" nu poate fi evitata nicicum.
Certificatul de mostenitor este cel cu care puteti face dovada detinerii unui bun imobil.
Fara el, nu puteti dovedi ca un anumit bun imobil va apartine.
vad ca ati putut folosi acele locuri, de ce trebuie sa fiti titulari ? costa prea mult si e prea greu sa dezbateti succeiunea si pare ca nici nu erau bunicii proprietari , daca ziceti ce gropile sunt in concesiune
da am folosit locurile pt. parintii nostrii ,avand taxele platite la zi si bine ca a fost asa.Pe actul de concesiune din 30.09.1951 insa apare scris ca "in caz de deces al concensionarului (bunicul meu a decedat in 1972) membrii familiei sau mostenitorii sunt obligati a se prezenta la administratia cimitirului parohial,pt.a li se face transcrierea concesiunii pe numele lor,in termen de 3 luni de la data decesului, in caz contrar prezentul act devenind nul de plin drept.Deci era un lucru simplu dar care din pacate din ignoranta nu s-a facut in 1972 la decesul bunicului...practic actul acum e nul esti la bunavointa preotului cimitirului parohial...puteam sa lasam lucurile asa,oricum parintii nostrii sunt ingropati recent acolo ca doar nu o sa-i scoata,dar am zis sa incercam sa le trecem pe numele noastre(eu si verisoara mea cata un loc fiecare) si nu stim ce solutie e mai buna!Edrept ca nimeni de la parohie nu ne-a cerut sa rezolvam situatia dar am zic ca e bine sa fie lamurita.lPrecizez ca la cimitir la decesul parintilor nu ne-au cerut si actul de concensionare si numai chitanta prin care dovedeam plata!In plus nu am vrea sa pierdem locurile intrucat si noi suntem batrani deja si ar fi bine sa reglementam zic eu!Daca credeti ca aveti o solutie va sunt recunoscator.Putem e drept sa lasam si lucrurile asa si om vedea ce va fi in timp.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2022
sandu.53, utilizator
Mergeti la preotul parohiei si rezolvati problema.Nu este greu.Parintii mei au avut doua locuri de veci in concesionare.Cand au incheiat actul de concesionare cu preotul parohiei au fost trecuti pe act atat ei cat si cei doi copii,adica,eu si sora mea.In momentul de fata sunt trecuti si copiii surorii mele,eu neavand copii.Va trebuie actul de concesiune original si chitantele cu platile la zi.Oricum,parohia are evidenta cu platile dvs.Daca s-a putut in cazul meu,se poate si in al dvs.
va multumesc frumos petru raspuns....din pacate pe act era trecut doar bunicul meu!am fost la preot este tanar si a tinut slujbele la inmormantarea parintilor mei plus pomenrile,asa ca ma stia...s-a uitat pe document,pe chitante si mi-a zis ca nu se poate decat prin succesiune!eu sunt convins ca poate se rezolva dar in biroul parohial mai erau 2 persoane preoti si cred ca s-a ferit!o sa reincerc sa merg din nou sa vedem ce se poate face!inca o data va multumesc mult pt.sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol lege mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Se poate va rog o parere/ interpretare la art. 23(2) din Regulamentului Cimitirelor din Biserica Ortodoxa Romana 2020 ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)