avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

buna ziua.pot beneficia de CCC?am lucrat 3 ani la un fost loc de munca dupa care am nascut si am fost in concediu crestere copil 2ani,dupa acest concediu mi sa acordat 6luni de somaj,3 luni am luat somaj dupa care m.am angajat.Am aproape patru luni de cand lucrez si sunt gravida in 7 sampamani.SEfa k nu o sa pot beneficia de CCC pt ca nu implinesc in an de munca pana la nastere.beneficiez sau nu de acest concediu?ms
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:38, 24 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (CCC, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat lucrat la acelasi angajator.

3. Din cele relatate de dvs. reiese ca indepliniti conditiile pentru a putea beneficia de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa beneficiez de maternal stoienescumaria stoienescumaria sunt gravida in 10 saptamani , nu am lucrat din noiembrie 2011, pot sa platesc din mana si sa beneficiez de maternal dupa nastere si unde ? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si crestere copil salomieanca salomieanca daca ai fost 1- 2 luni in concediu fara plata,dupa care ai aflat ca esti gravida si nu ai sa ai 12 luni lucrate(pana la nastere)mai beneficiezi de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raulovidiu raulovidiu daca nu am avut 12 luni lucrate la locul de munca in momentul nasteri copilului acum dupa ce am facut 12 luni mai pot beneficia in continuare de acea insertie ... (vezi toată discuția)