avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil- mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil- mosteniri

Buna ziua, as avea si eu o intrebare in legatura cu acest subiect.
Tatal meu a murit inaintea mamei lui (adica bunica) iar bunica mai tarziu si as dori sa stiu daca eu am vreun drept la mostenirea care i s-ar fi cuvenit lui daca ar fi trait, mentionez ca mai sunt 2 frati de ai lui, cel mic si mijlociu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:43, 25 Decembrie 2015
mosteniti prin reprezentare, deci treimea care i s-ar fi cuvenit din mostenirea bunicii, o culegeti dvs.
Mosteniti aceeasi cota din averea bunicii pe care ar fi mostenit-o tatal dvs.
Daca ati acceptat succesiunea dupa tatal dvs, atunci veti veni la succesiunea bunicii prin reprezentare, cuilegand partea de mostenire care s ar fi cuvenit tatalui dvs daca ar mai fi fost in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune ions ions Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)