avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta sa judece recursul intr-un litigiu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta sa judece recursul intr-un litigiu avand ca obiect Legea 189/2000

Buna seara,in procesul cu Casa de pensii pentru stabilirea drepturilor conf. lg. 189/2000 aceasta a facut recurs.Unde se judeca recursul , la Curtea de Apel ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 16:05, 27 Decembrie 2015
Recursul se va judecata, intr-adevar, la Curtea de Apel.
Hotărârea primei instanţe este definitivă, iar asta înseamnă că nu poate fi atacată cu recurs.

Art. 7, alin. (4) din Legea nr. 189/2000:
(4) Împotriva hotărârii, persoana interesată poate face contestaţie la secţia de contencios administrativ şi fiscal a tribunalului, în termen de 30 de zile de la data comunicării hotărârii, potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare. Hotărârea tribunalului este definitivă. Contestaţiile sunt scutite de taxa judiciară de timbru.

[ link extern ]

Când a fost emisă decizia Comisiei de aplicare a Legii nr. 189/2000 şi când aţi contestat-o?
Multumesc , hotararea data de tribunalul Calarasi in data de 19.12.2015 este de admitere cu drept de recurs in 15zile.Casa de pensii a inaintat recurs pe 24.12.2015.

~~~~~~~

Am inteles. Avand in vedere ca d-na are 85 de ani,poate astepta linistita judecarea recursului.

[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu aţi răspuns la niciuna dintre întrebările mele. :)

În hotărâri se mai fac şi greşeli. Menţionarea unei căi de atac într-o hotărâre judecătorească definitivă nu conferă părţilor dreptul de a o ataca. Calea de atac este dată de lege, nu de judecător. Recursul va fi respins ca inadmisibil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua, imi cer scuze, nu am inteles intrebarea.Contestatia am facut-o in termen de 10zile de cand am primit hotararea Casei de pensii. Am chemat in judecata Casa de pensii si Tribunalul a admis actiunea cu drept de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel sau recurs maria1956 maria1956 Buna seara, in proces cu Casa de pensii pentru obtinerea calitatii de beneficiar al lg.189/2000 Tribunalul Calarasi admite actiunea insa ,Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
completare dispozitiv maria1956 maria1956 Tribunalul Calarasi admite cererea bunicii in contradictoriu cu Casa Judeteana.de Pensii si Dispune la data de 19.11.2015 emiterea de către pârâtă a ... (vezi toată discuția)
Apel inadmisibil maria1956 maria1956 Buna ziua, in procesul cu Casa de pensii pentru acordarea drepturilor prevăzute de legea nr. 189/2000 Tribunalul dispune emiterea de către pârâtă a unei ... (vezi toată discuția)