avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Santaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Santaj

Buna ziua,

Sora mea are o problema cu sotul ei si aceasta implica si familia mea. El o ameninta ca daca va divorta si daca il va reclama pentru violenta va pune persoane care sa ne faca noua rau.
De asemenea, a ajuns in posesia lui actul de proprietate al casei parintilor, unde el are mutatia cu sora mea, de pe care si-a facut copie legalizata. El vrea cu orice pret sa-si costruiasca casa pe un teren cumparat, si acum ne ameninta ca va folosi acea copie pentru a face imprumut. Are vreun drept? Ce putem face noi, o familie modesta care nu am avut niciodata probleme de genul acesta?Cum ne asigura statul siguranta, si mai ales ei?
Va multumesc anticipat si sper sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:10, 27 Decembrie 2015
Sa inteleg ca sora dvs. s-a despartit de sotul ei? In primul rand cred ca ar trebui sa mergeti sa faceti o plangere penala pentru amenintare la un organ de politie sau parchet. Cat despre acel act, in mod normal, nu ar putea fi folosit in vederea obtinerii unui credit.
Statul nu o sa va protejeze.
O plângere nu va avea o mare finalitate.
În astfel de cazuri avocatul cu polițistul trebuie sa colaboreze sa rezolve amiabil cazul și sa înceteze aceasta activitate ilicita.
Este necesar ca el sa înțeleagă.
Părerea mea este ca el poate fi făcut sa înțeleagă dar numai asa cum am arătat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta domestica prietenoasa prietenoasa cum pot impiedica fostul sot,care era de o violenta extrema,sa ne mai ameninte si acum dupa divort?fostul sot este politist si este angajat la Inspectoratul de ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie 2silvi 2silvi Buna ziua, va solicit ajutorul in numele surioarei mele care se confrunta zilnic cu violenta fizica ,verbala si psihica a sotului ei. Problemele sunt destul ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii mici andronica andronica Sunt o persoana cam disperata si satula de situatia in care ma flu, am un sot de 6 ani*suntem impreuna de la 18 ani acum am 30, avem 2 copii 4 si 6 ani,este ... (vezi toată discuția)