avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibil un caz de calomnie ?Ce parere aveti?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibil un caz de calomnie ?Ce parere aveti?

Va prezint urmatoarea situatie:de vreo 3-4 ani primesc cam de 2 ori pe an in cutia postala vederi pe spatele carora scrie tot felul de magarii,de ex:ca sunt recalcitrant,fac scandal acasa,imi bat sotia,fur bani din firma,injurii etc.Sotia a participat la un concurs de director in invatamant,nu l-a luat si a doua zi i-a trimis o vedere la scoala unde lucreaza pe spate cu tot felul de magarii.Acum zic eu....si cunoscandu-ma destul de bine.....zic ca cineva incearca in mod constant sa ma discrediteze.Am banuit pe multi...dar stiti cum e:hotul cu un pacat pagubasul cu 10.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george 5 , utilizator 18:40, 6 August 2009
Prezentati-va la politie , unde sa depuneti o plangere, prezentand si aceste carti postale pentru a face dovada a ceea ce vi se intampla, povestind totodata si despre concursul pe care l-a sustinut sotia. Ar putea incepe unele cercetari , in urma carora, s-ar putea da incetul cu incetul de un fir, de la care sa se ajunga pana la desoperirea autorului.
eu zic ca nu e calomnie
in plus
"fapta trebuie să fie determinată, adică arătată în mod distinct şi individualizată ca realitate concretă" scj
Chestia este ca cel care imi trimite asa ceva scrie pe carti postale,va dati seama ca cei de la Posta le citesc,si multi rad pe la colturi .......macar daca ar fi adevarat ce scrie pe acolo.
Eu zic ca aceasta fapta intruneste atat elementele constitutive ale infractiunii de calomnie cat si ale aceleia de insulta. Intrucat , sunteti expus la batjocura si prin faptul ca aceste lucruri va sunt scrise pe spatele unor carti postale , care , intr-adevar, pot fi citite de orice persoana in mana careia ar ajunge, nu lasa loc de indoiala si creeza o stare disconfort psihic persoanei careia ii sunt adresate aceste mesaje, ii este adusa o atingere grava onoarei si sentimentelor acesteia.
Cum ma pot apara in acest caz?

Alte discuții în legătură

Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Proces calomnie Berlioz Berlioz Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost sunata de o prietena care mi-a spus ca a aparut in ziare un anunt in care se vorbea de mine si familia mea in ... (vezi toată discuția)
Sanctionare ziarist sau ziar???? niculaucarmen niculaucarmen in cazul in care vrem sa facem o plangere pentru un articol publicat la ziar, cine solicitam sa fie tras la raspundere, autorul articolului sau ziarul???? care ... (vezi toată discuția)