avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibil un caz de calomnie ?Ce parere aveti?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibil un caz de calomnie ?Ce parere aveti?

Va prezint urmatoarea situatie:de vreo 3-4 ani primesc cam de 2 ori pe an in cutia postala vederi pe spatele carora scrie tot felul de magarii,de ex:ca sunt recalcitrant,fac scandal acasa,imi bat sotia,fur bani din firma,injurii etc.Sotia a participat la un concurs de director in invatamant,nu l-a luat si a doua zi i-a trimis o vedere la scoala unde lucreaza pe spate cu tot felul de magarii.Acum zic eu....si cunoscandu-ma destul de bine.....zic ca cineva incearca in mod constant sa ma discrediteze.Am banuit pe multi...dar stiti cum e:hotul cu un pacat pagubasul cu 10.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george 5 , utilizator 18:40, 6 August 2009
Sunt putin surprins,am citit forumul si vad ca pana la urma nu luati in serios faptele prezentate de mine...(unii),voiam sa aflu doar ce atitudine pot lua in situatia mea,nu este un scenariu cum se afirma aici...ci un calvar prin care eu si familia mea trecem de cativa ani.In momentul in care directorul ziarului mi-a aratat acea reclamatie...sau cum sa-i spun ....scrisul mi-a risipit toate indoielile si mi-a dat raspuns la intrebari care m-au chinuit 4 ani de zile.Am intrebat si eu de ce au publicat-o....raspunsul a fost ca: era semnata (bineinteles nu nu numele real ) si era o stire ce prezenta interes. 1.Voiam sa stiu ce atitudine pot lua,fara ca situatia in fapt sa se reintoarca iarasi in defavoarea mea,gandindu-ma ca o simpla confruntare cu acest individ nu va rezolva nimic....fiindca nu va recunoaste nimic ! 2.Ma interesa care poate fi incadrarea penala......daca e caz penal sau nu. 3.Ce pot face pe viitor?
Am luat in serios ceea ce scrieti, dar trebuie sa recunoasteti unele neconcordante in relatarea dv.: nu scrieti din primul mesaj ca s-a publicat in ziar un articol – scrieti numai despre acele scrisori pe care le primiti de vreo 3-4 ani, cam de… doua ori pe an! De doua ori pe an… cu ce ocazie?
In ultimul mesaj scrieti ca articolul a fost publicat deoarece… prezinta interes… Adica, dv aveti o functie publica, sunteti cunoscut in localitate? Altfel, e doar o barfa de doi lei – si, din ceea ce scrieti, in articol sunt numai initialele dv, faptele fiind minciuni – altfel spus, daca sunt minciuni un alt cititor nu v-ar putea identifica (initiale de nume ca ale dv sunt, probabil, zeci).
Daca aveti “intrare” la ziar ar fi trebuit sa fie deja publicata o dezmintire… Cel care a semnat articolul ar fi trebuit sanctionat – “intrare” inseamna ca stiti acolo pe cineva care are putere de decizie.
Doriti sa rezolvati aceasta problema… E firesc, dar sansele sunt destul de mici… Ceea ce am scris mai sus se bazeaza numai pe ceea ce am putut deduce din cele relatate de dv – in amanunt or exista si altele. Mergeti cu plangere la procuror. Poate il va confrunta pe individ cu cele reclamate de dv.
Dar de ce nu-i puteti spune lui, direct, ca l-ati descoperit? Doar sunteti colegi si l-ati ajutat de n ori… Chiar daca nu recunoaste, probabil ca va renunta la chestia aceasta stiind ca l-ati descoperit. Interesant e ca il apuca de doua ori pe an!

Intentia a fost de a va atrage atentia ca nu aveti prea multe sanse pe calea justitiei – dar aceasta nu inseamna ca n-aveti dreptul sa incercati.

E o interventie tardiva (asa a fost conjunctura), dar n-am vrut sa va las cu impresia ca nu-mi asum afirmatia. Nu pe cei care scriu aici trebuie sa ii convingeti… Dar – desi nu neg ca e adevarat ceea ce sustineti – nu m-ati convins.

In penal e putin probabil sa obtineti satisfactia dorita. Incercati civilul – si impotriva ziaristului care a publicat si impotriva colegului care a mintit: dreptul la imagine (“deriva” din drepturile fundamentale ale omului).
Da,intradevar in ziar au aparut doar initialele,vederile le primeam cam de Sf.Pasti si de Sf.Nicolae.Puse la posta,timbrate...etc.,chestia e ca le citeau toti cei de la posta.Stati linistit...m-am racorit pana la urma...am avut o discutie cu cel in cauza,dar in nesimtirea lui nu a recunoscut nimic.Cat despre statutul meu social sunt unul dintre oamenii cunoscuti din oras,de aceea ma afecteaza situatia...in primul rand moral.Aici suntem o locaitate mica,un oras de provincie...ne cunoastem unii pe altii.Va dati seama ca la prima carte postala ,am inceput sa-l banuiesc pe ala,pe celalalt...etc.Dar zic eu ca Dumnezeu a randuit pana la urma sa-l descopar........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Proces calomnie Berlioz Berlioz Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost sunata de o prietena care mi-a spus ca a aparut in ziare un anunt in care se vorbea de mine si familia mea in ... (vezi toată discuția)
Sanctionare ziarist sau ziar???? niculaucarmen niculaucarmen in cazul in care vrem sa facem o plangere pentru un articol publicat la ziar, cine solicitam sa fie tras la raspundere, autorul articolului sau ziarul???? care ... (vezi toată discuția)