avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces calomnie

Buna ziua,
in urma cu cateva zile am fost sunata de o prietena care mi-a spus ca a aparut in ziare un anunt in care se vorbea de mine si familia mea in termeni calomniosi. Am citit si eu articolul care mentioneaza in clar domiciliu, numele meu, al sotului si al copilului minor si fapte mai mult decat neadevarate si calomnioase. Am vb cu directorul ziarului pentru a inlatura numele noastre, insa nu a fost de acord, sustinand ca au fost facute verificari (nimeni nu ne-a intrebat ce parare avem despre articol inainte de publicare si nici nu vor sa ne dea numele ziaristilor care ar fi facut aceste verificari).
Intentionez sa dau in judecata pentru calomnie persoana care a trimis scrisoarea la ziar, dar si ziarul in sine.
Imi puteti spune va rog daca ziarul are dreptul sa publice scrisorile primite la redactie fara sa verifice si cu partea incriminata cele scrise acolo?
Are dreptul ziarul sa mentioneze numele unui minor fara acordul parintilor?
Mentionez ca articolul cu princina este o scrisoare trimisa de o persoana rea intentionata si care in mod voit vrea sa ne calomnieze (avem amenintarile ei in scris si semnate de ea).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:52, 31 Octombrie 2011
cel mai bine este sa discutati cu un avocat care sa analizeze atit articolul cit si probele de care dispuneti. in functie de aceasta analiza va poate oferi o solutie legala.
la modul general, conf art 70 si urm Cod Cv puteti exercita o asemenea actiune judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie in comentariile unui ziar on-line bogdan2014 bogdan2014 Buna ziua, intr-un ziar local , versiunea on-line, la un articol, o persoana a facut afirmatii grave, calomniindu-ma, sustinand ca am ocupat un post in ... (vezi toată discuția)
Posibil un caz de calomnie ?ce parere aveti? george 5 george 5 Va prezint urmatoarea situatie:de vreo 3-4 ani primesc cam de 2 ori pe an in cutia postala vederi pe spatele carora scrie tot felul de magarii,de ex:ca sunt ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal pedepseste/incrimineaza insulta și calomnia? SimonI SimonI Stimată Adresă! Am fost atacat (verbal, în scris) într-un grup de Facebook printr-un fel de \"circulară\" (mesaj care era adresat către 8-10 ... (vezi toată discuția)