avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Calomnie in comentariile unui ziar on-line
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Calomnie in comentariile unui ziar on-line

Buna ziua, intr-un ziar local , versiunea on-line, la un articol, o persoana a facut afirmatii grave, calomniindu-ma, sustinand ca am ocupat un post in sectorul bugetar, in care lucrez(mai exact e vorba de o anumita institutie de invatamant ), prin bani si relatii, ceea ce este complet neadevarat.
Am trimis un mail webmasterului acelui ziar online, cerandu-i sa-mi stearga numele, insa nu imi raspunde.
Acele comentarii in ziar, cred eu, ar trebui moderate si eliminate atacurile la persoana si calomniile, altfel eu nu ma pot indrepta decat catre acel ziar si administratorul lui, deoarece nu pot identifica persoana care a adresat acele calomnii, deci , daca ziarul refuza, trebuie sa-i dau in judecata.
Afirmatia mi se pare foarte grava, deoarece eu am obtinut acel post prin munca proprie si castigarea unui concurs de titularizare, nu prin bani si interventii.
Mai ales ca acel comentariu apare in rezultatele google la o cautare dupa numele meu, chiar pe prima pagina.
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 20:25, 6 Septembrie 2014
In mod normal ar fi trebuit sa se retraga imediat articolul respectiv si sa se publice scuzele continand retractarea afirmatiilor calomnioase, dar probabil ca incalca legea gandindu-se ca putine persoane apeleaza la instanta de judecata, pentru a solicita daune pentru atingeri aduse onoarei demnitatii si reputatiei.
Pentru a va "spala" imaginea este necesar sa faceti cererea de chemare in judecata (art 72 si urm. din Codul civil), solicitand pe langa daune +cheltuieli de judecata si un articol pe prima pagina a ziarului respectiv (scuze publice pentru afirmatiile respective). Merita o lectie din partea dvs.
@Birou-De-Med..., ’calomnia’ apare in comentarii, nu in art;

@bogdan2014, ’ziarele’ nu-si asuma raspunderea pt ce scriu utilizatorii;
poate n-au raspuns pt ca verifica...
ati raspuns si dv in comentarii, sa scrieti ca nu-i adevarat si cine afirma asa ceva sa-si strige numele?
antrenati si pe directorul/ce-o fi al institutiei unde lucrati pt ca prin afirmatia anonimului se arunca o umbra de neincredere asupra celor care au functii de raspundere;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afirmatii calomniatoare Vlad2015 Vlad2015 Buna seara, am un prieten care are 15 ani si fara sa isi dea seama a facut anumite afirmatii despre o persoana de 21 de ani fara sa aibe dovezi. Acea persoana ... (vezi toată discuția)
Relatare calomnioasă în articol online luciangrigore luciangrigore Într-un articol publicat pe o platformă de stiri online apare o poveste caalomnioasă la adresa mea. Platforma nu are adresă de contact și nici secțiune ... (vezi toată discuția)
Calomnie pe un blog wordpress saftmiki saftmiki Buna seara. As dori sa stiu daca din punct de vedere legal se poate actiona in judecata un administrator al unui blog pentru calomnie, si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)