avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Emiterea anuala cu cuponul de pensie a biletelor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Emiterea anuala cu cuponul de pensie a biletelor gratuite de calatorie

Este al dilea a cand nu primesc de la casa de pensii aceste bilete gratuite de calatorie . Exista o lege care conditioneaza eliberarea acestui drept . Sant pensionar de 17 ani , limita de varsta , si pana anul trec le-am primit
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:33, 28 Decembrie 2015
Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările ulterioare, şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilităţi familiilor de pensionari :

Art.12
(1) CNPAS, precum şi celelalte sisteme proprii de asigurări sociale asigură transmiterea taloanelor speciale de călătorie la fiecare pensionar, pentru un nou an calendaristic, până cel mai târziu în luna decembrie a anului în curs, o dată cu plata drepturilor de pensie pe luna respectivă, prin unităţile de poştă, unităţile C.E.C. sau ale altor bănci autorizate, la care pensionarii au deschis cont curent personal.
...

Puteti depune o sesizare la CNPP - Casa Nationala de Pensii PubliceȘ
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu cumva beneficiati de tichete de calatorie in baza altui act normativ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete gratuite pensionari crocolina3 crocolina3 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am o nelamurire legata de folosirea tichetelor gratuite cfr. Mama mea are aceste tichete de culoare verde si as ... (vezi toată discuția)
Tichete pensionari Roxana Craciun Roxana Craciun Poate sotul/sotia pensionar(a) sa circule cu tichetele de călătorie ale celuilalt? In baza cărei legi? Mentionez ca niciun sofer de microbuz care asigura ... (vezi toată discuția)
Taloanele de indemnizatie sociala(pensie de urmas) johnyro johnyro -buna ziua.as dori sa stiu daca taloanele de indemnizatie sociala(pensie de urmas) au dreptul la reducere 50 % la transportul pe calea ferata conform legii ... (vezi toată discuția)