avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consecintele formularii unei intampinari nemotivate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consecintele formularii unei intampinari nemotivate

buna ziua .As dori sa aflu ce se intampla in cadrul unui proces cand intampinarea depusa de parat nu este la obiect formulata ,nu este invocat nici un motiv de drept cum ar putea interpreta instanta aceste lucruri dat fiind faptul ca actiunea este in constatare iar in intampinare se face referiri la o actiune in realizare
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:15, 28 Decembrie 2015
Instanta va constata ca, intampinarea nu cuprinde elementele prevazute de art.205(2)NCPC, si,ca atare, paratul nu s-a aparat,exsitand posibilitatea mai mare de admitere a actiunii reclamantului.
Nu se întâmplă nimic. Întâmpinarea reprezintă apărarea pârâtului, iar apărarea este un drept, nu o obligaţie. Pârâtul poate să îşi exercite acest drept aşa cum crede de cuviinţă.

Sigur că o apărare defectuoasă sporeşte şansele de câştig ale reclamantului, dar eu, ca reclamant, m-aş concentra mai mult pe probarea pretenţiilor din cererea de chemare în judecată şi mai puţin pe ce face pârâtul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere FDeni FDeni Ma aflu in proces cu tatal meu pentru neplata acestuia in totalitate a pensiei mele de intretinere. Acesta mi-a platit doar o parte din pensia de ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva sa fac o intampinare la un dosar de contraventie hoaraion hoaraion am luat o amenda ca am trversat pe la coltul strazi am facut contestatie am castigato au facut recurs si mia venit comunicare ca ei nu sant de acord decizia ... (vezi toată discuția)
Cum se face o intampinare fleasca fleasca buna ziua , am fost dat in judecata de o firma de salubritate pentru neplata facturilor pe care ei le-au facturat si dupa plecarea mea din locul respectiv si ... (vezi toată discuția)