avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Loc de munca nou si indemnizatie concomitent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Loc de munca nou si indemnizatie concomitent

Buna ziua!
Sunt in concediu crestere copil si beneficiez de indemnizatie pana in luna februarie inclusiv. Mi s-a oferit un nou loc de munca la alta firma si nu as vrea sa pierd ocazia dar nici sa renunt la indemnizatie pana nu sunt sigura pe locul de munca. Am dreptul sa incep lucrul de proba, legal, fara sa renunt la indemnizatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:16, 28 Decembrie 2015
Puteti sa cumulati indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) cu venituri din salariu daca aceste venituri nu depasesc 3.000 lei pe an calendaristic.
Multumesc pentru raspuns, dar spre rusinea mea nu prea am inteles ce anume trebuie sa fac. :">
1. - Mergeti la noul loc de munca si incheiati contractul individual de munca (CIM) dar fiti atenta ce salariu veti avea in CIM, sa nu depaseasca 3.000 lei pe an calendaristic.
- Adica pe lunile ianuarie si februarie 2016 sa nu aveti, cumulat, veniturile din salariu mai mari de 3.000 lei, adica sa nu fie mai mult de 1.500 lei pe luna (brut).

2. Apoi, dupa ce se termina CCC, mergeti la actualul loc de munca si incetati CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si contract de munca pe perioada determinata AncutaGLAV AncutaGLAV Situatie: data nasterii estimativa 02.2016 Perioada lucrata: 2009 - 31.12.2015 (ultimul loc de munca este cu CIM pe perioada determinata) Concediul de ... (vezi toată discuția)
Pfa in timpul concediului de crestere a copilului irina69 irina69 As dori sa intreb daca atunci cand esti in concediu de cresrere copil pana la 2 ani, poti obtine venituri de la un PFA , care este deschis pe numele tau, sau ... (vezi toată discuția)
Calcul crestere copil pentru cim si pfa Andrew_G Andrew_G Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatorul aspect: -sunt angajat cu CIM din februarie 2016 avand salariul net 1500 ron. curand mi-am deschis pfa ... (vezi toată discuția)