avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul crestere copil pentru CIM si PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul crestere copil pentru CIM si PFA

Buna ziua,

va rog sa ma lamuriti in urmatorul aspect:
-sunt angajat cu CIM din februarie 2016 avand salariul net 1500 ron. curand mi-am deschis pfa deoarece pe lunile nov si dec 2016 am prins niste contracte, respectiv 7000 ron brut pe noiembrie si 14000 ron brut pe decembrie. in jurul datei de 20 martie ar trebui sa nasc. intrebarea este:
- cum se va calcula indemnizatia si care va fi valoarea ei si cu veniturile de pe pfa?
Multumjesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:29, 11 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!
Am citit informatiile dar ma tem ca tot nu am inteles...
~ Conținut șters la cerere ~
1. Daca veti naste in martie 2016 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta acestuia sunt aprilie 2015 - martie 2016.

2. - Pentru calculul indemnizatiei pentru CCC se vor avea in vedere toate veniturile nete din aceste 12 luni.
- Indemnizatia este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni dar:
* cel mult 3.400 lei lunar daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an;
* cel mult 1.200 lei lunar daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani.

3. - Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC va trebui sa suspendati una din activitatile aducatoare de venituri: ori contractul individual de munca (CIM) ori PFA.
- Banuiesc ca veti suspenda CIM si veti pastra activitatea de PFA, caz in care nu puteti sa obtineti venituri mai mari de 3.000 lei pe an calendaristic daca vreti sa nu vi se suspende plata indemnizatiei pentru CCC.

4. In legatura cu modul de calcul al indemnizatiei pentru CCC in cazul PFA cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu crestere copil, studenta miiru92 miiru92 Buna ziua, Sunt studenta la Master zi, bugetat de stat si sunt insarcinata in 10 saptamani, pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului in situatia ... (vezi toată discuția)
Impozit pe salarii concediu crestere si ingrijire copil alexfelea alexfelea buna ziua, as dori sa stiu daca pe perioada concediului de crestere si ingrijire copil, acela de 2 ani, se percepe impozitul pe salariu si care este ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate pfa & cim per. determinata 1 an BubbleGum BubbleGum Buna ziua, In luna mai voi intra in concediu de maternitate. Momentan, am venituri din PFA in sistem real + CIM pe perioada determinata de 1 an, ce ... (vezi toată discuția)