avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Destituire functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Destituire functie

Buna ziua, de curand directorul companiei a decis destituirea mea din functia de sef de echipa, din motive proprii. Am intrebat care sunt acestea si mi s-a raspuns oarecum evaziv, niste chestii generale.
Numirea in functie s-a facut pe plan intern, nu stiu exact care sunt pasii oficiali de a numi sau destitui din functie, cert e ca la numire mi s-a dat o fisa a postului semnata.

La destituire nu mi s-a mai dat nimic? E normal, se poate lua vreo masura legala impotriva acestei decizii abuzive as zice eu?

Cel mai recent răspuns: danny_zupa , utilizator 12:44, 29 Decembrie 2015
1. art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

Asadar, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala a c.i.m. - felul muncii - numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege,si anume :
- delegarea
- detasarea
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

2. In speta, decizia unilaterala de modificare a c.i.m. trebuie constestata in instanta.

3. Vi s-a comunicat acea decizie?
Multumesc. Din pacate e exact cum am crezut, modificari in CIM nu au fost, iar decizia mi-a fost comunicata.
Chestia e ca in multinationale, promovarea nu se face cu modificari in cim. Pentru ca se folosesc niste functii interne, gen project manager, group manager, team leader, iar modificarile sunt doar de pozitie (nomenclatura) si de atributii, tot ce am primit a fost o fisa a postului.

In cazul asta nu se mai poate face nimic nu?
Ati putea promova o actiune in instanta.
Multumesc de raspuns. Si ca baza ce as folosi, o numire interna si o destituire tot interna, fara modificari in cim? Practic nu am niciun act in afara de fisa postului semnata de administrator la momentul respectiv. Trebuie sa ma adresez unui avocat?
V-ati putea folosi de art.41 C.mun.

Numai daca considerati ca nu va descurcati puteti apela la un avocat.,

Alte discuții în legătură

Victimizare la locul de munca Dani1993 Dani1993 Lucrez pe postul de asistent manager intr un magazin din mall.In fiecare magazin a acestui brand exista 1 managera.In 1 dintre magazine managerul a demisionat ... (vezi toată discuția)
Decizie modificare unilaterala cim drdrs1976 drdrs1976 Buna seara, Sunt angajata ca medic epidemiolog intr-un spital de psihiatrie si am primit o decizie de numire ca si coordonator al activitatii de protectie a ... (vezi toată discuția)
Modificare sarcini de serviciu in fisa postului vmirela28 vmirela28 Buna ziua Sunt angajat functionar [b]contractual[/b] intr-o primarie si [u]fara acordul meu[/u] mi-a fost schimbata in totalitate fisa postului .Mentionez ... (vezi toată discuția)