1. Toate demersurile catre asociatie trebuiesc facute in scris, tineti minte acest lucru.
2. Asa cum a scris mais sus @cyan, diferentele despre care vorbiti au mai multe cauze si s-a "batut multa moneda", aici pe forum despre acest lucru, insa nu prea sunt de acord cu dvs. cand afirmati ca:
.... s-a hotarat (nu stiu de catre cine, a existat doar un anunt la avizier) ca toti loctarii sa schimbe apometrele cu altele noi.
Sa va explic: aceste diferente despre care se tot face vorbire trebuie sa preocupe pe toata lumea, inclusiv pe membrii com. executiv - pentru ca sunt vecinii dvs., poate si pe administrator, daca face parte din asociatie; pe administrator s-ar putea sa-l doara la basca daca nu face parte din asociatie. , dumnealui executand o dispozitie a conducerii (mestere ia intocmeste mata un anunt si pune-l la avizier ca uite ce am hotarat noi...?)
Sigur ca acest anunt ar fi trebuit sa cuprinda si ideea ca toti proprietarii sa-si duca mai intai, la verificat apometrele si cele care nu corespund sa fie inlocuite cu altele noi - asta pe de o parte; pe de alta parte, nu stiu daca dvs. aveti idee cam cum se fac aceste verificari; aceste verificari se fac in conditii standard, de laborator, apometru perfect orizontal, teava care alimenteaza apometrul este de lungime corespunzatoare, debitul constant...si de aceea, taras-grapas, apometrul nostru se incadreaza in clasa B; in fine, asa ceva nu o sa gasiti in instalatiile proprietarilor; o sa le gasiti in toate pozitiile posibile, inclinate pe stanga, pe dreapta, doar-doar o incapea pe undeva, ce sa mai vorbim de sigilii...
3. Vorbiti de cai de atac: daca raspunsul scris pe care o sa-l primiti de la asociatie nu va multumeste, sigur, puteti apela la acel birou de la primarie in care puteti anexa si raspunsul asociatiei. Faza ca doriti sa vedeti si situatia/documentele de verificare a apometrelor celorlalti vecini, da, o puteti cere, insa v-as sfatui sa faceti toate aceste demersuri de una singura, doar daca pe ceilalti proprietari nu-i intereseaza.
Apoi, daca nici la nivelul asociatiei nu obtineti rezultatele la care va asteptati, ganditi-va la niste schimbari pe-acolo, mai mult in ceea ce va priveste, intrati in com. executiv si o sa fiti in miezul problemelor, obligati-ii sa respecte legislatia.
Succes!