avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

In Adunarea Generala s-a hotarat inlocuirea apometrelor cu afisaj in metrii cubi cu cele care au afisajul cu zecimale.Majoritatea au inteles, dar mai sunt si alti locatari care nu au luat in consideratie aceasta masura. Ce se face in acest caz?
Intrebarea este neclara: inteleg ca s-a hotarat ca toate apometrele sa indice si zecimale, in comert existand apometre care indica doar cifra intreaga, fara zecimale. Am inteles bine?

Pe de alta parte, daca e o hotarare a adunarii generale, ar trebui tinut cont de ea.
Personal cred ca e o ingustime de gandire, dar asta e o alta poveste.
Adunarea generala poate lua hotarari cu majoritate in privinta bunei gospodariri a condominiului dar acestea trebuiue sa fie legale.

Atata timp cat apometrul este verificat metrologic nu puteti impune ce tip de apometru sa isi monteze proprietarul, cate zecimale sau ce culoare sa aiba.

Cei care nu iau in considerare hotararea AG o pot contesta inclusiv in instanta iar daca au verificarea metrologica in termen de valabilitate veti plati cheltuielile de judecata intrucat nu exista temei legal pentru impunerea unui anumit tip de contor.
Apometrele care arata pe ecran numai metrii cubi, au si niste cesulete sub ecran care indica de la dreapta spre stanga suta de litri (o rotire completa a acului cesuletului marcheaza 1 mc, zecile de litri si litri, asa ca aceasta cheltuiala si pentru acest motiv este aproape inutila.
Zic aproape deoarece cele cu indicatia zecimalelor direct pe ecran sunt mai usor de citit si sunt noi.

Dar daca s-a luat hotararea in AG, atunci toti proprietarii trebuie sa se supuna.
Cand ati luat hotararea, si asa trebuie sa se faca in orice hotarare care atinge consumurile individuale, ar fi trebuit sa hotarati si in privinta nesupunerii. Altfel veniti pe forum si intrebati ce sa va faceti cu recalcitrantii.... :)
Eu inteleg ca in calitate de proprietar sa ma "supun" hotararilor adunarii generale dar nu inteleg de ce sa ma supun unor hotarari care nu respecta legea!

Atata timp cat contorul este omologat si verificat metrologic acesta poate avea si cristale Swarosvky si cesulete!;)

Asociatia de proprietari nu imi poate impune pe proprietatea mea ce contoare sa imi montez! Chiar daca este vorba despre consumuri care implica si parti comune.

Este problema administratorul si a restul de proprietari daca nu stiu sa citeasca un apometru pentru ca nu are afisaj electronic sau nu stiu cate zecimale.

Exista apometre care pot fi citite prin unde radio, nu inteleg de ce adunarea generala nu a hotarat sa le schimbe cu astfel de contoare!;)

Astfel asociatia de proprietari ar avea un control mai strict asupra consumurilor, poate chema firma sa citeasca contoarele chiar in ziua in care furnizorul de apa citeste contorul de bransament.

Maine ma trezesc ca adunarea generala a hotarat cu majoritate de voturi schimbarea culorilor contoarelor, cele pentru apa rece sa fie rosii iar cele pentru apa calda albastre!

Daca vreti ca si cei indaratnici sa tina seama de hotararea AG ii puteti convinge intr-un singur fel legal.
ivanvintilica a scris:
In Adunarea Generala s-a hotarat inlocuirea apometrelor cu afisaj in metrii cubi cu cele care au afisajul cu zecimale.

Eu stiu ca toate tipurile de apometre de uz casnic au indexul atat in metri ciubi cat si in zecimale; doar ca modul de afisare a acestui index poate sa difere de la o marca la alta.
Ce tipuri de apometre aveati pana acum de nu aveau zecimale si cu ce tip de apometre cu zecimale vreti sa le inlocuiti?

Alte discuții în legătură

Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)