avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

In Adunarea Generala s-a hotarat inlocuirea apometrelor cu afisaj in metrii cubi cu cele care au afisajul cu zecimale.Majoritatea au inteles, dar mai sunt si alti locatari care nu au luat in consideratie aceasta masura. Ce se face in acest caz?
Stiti ce este ridicol in tot acest raspuns?
Nu faptul ca nu se impune o verificare metrologica, pe care de altfel se da garantie la montarea unui apometru nou, ci faptul ca se recomanda asociatiilor de proprietari sa-si faca reguli de verificare a functionarii apometrelor, in speta.
Cum s-ar zice noi stabilim in asociatie ca ne ducem cu un bidon de 5 litri pe care il umplem de 20 ori ca sa constatam daca un apometru si-a miscat acul cu 100 l, dar acul acela este atat de ilizibil incat poate arata 90 l sau 80 l sau 110 l.
Si uite-asa am facut verificarea! :tease: :angry:

Mie mi se pare ca societatea noastra se duce dracului la vale din ce in ce mai accelerat si nimeni nu e in stare sa ne opreasca din drumul sigur spre HAU.
O sa trimit raspunsul ANRSC producatorului din Arad al contorului de apa pentru a-i dovedi ca habar nu are ce produce si comerciantului, stapan al unui catel albastru cu casca portocalie ca habar nu are ce distribuie.
Ambii induc clientul in eroare, de fapt ei produc/comercializeaza repartitoare de costuri cu "indicatii adimensiinale" si nicidecum contoare de apa asa cum apare pe documente (declaratie de conformitate, certificat garantie, buletin metrologic, bon fiscal).
Daca sunt repartitoare de costuri si nu contoare atunci poate ar trebui sa fie mai ieftine! Parerea mea!:)
Daca tot m-am apucat de treaba asta intentionez sa aflu si punctul de vedere al celor doi, sa vedem ce iese! Noroc ca s-a inventat emailul.:rolleyes:
Cu scuze dar eu nu sunt deacord cu interpretarea raspunsului dat de ANRSC.
Raspunsul se bazeaza pe "norma tehnica privind repartizarea consumului de energie termica" asa cum se preciuzeaza foarte clar la inceputul scrisorii de raspuns.
Energia termica se gestioneaza cu ajutorul repartitoarelor de costuri si nu apa rece.
Este vorba de energia termica din corpurile de incalzire si energia termica din apa calda dar nicaieri in raspuns si ordin nu se reglementeaza gestionarea apei reci.
Amintiti-va ca am discuta de zeci de ori faptul ca apa calda are doua componente: cantitatea de apa rece si energia termica consumata pentru incalzirea apei reci pana ajunge calda.
Daca se opreau cu raspunsul pe la jumatate era suficient. Greseala care duce la deruta este poate in ultima parte a raspunsului, cu amestecul repartitoarelor ce prin definitia data chiar de Ordinul 343/2010 au doar doua scopuri clare a) si b), asadar amestecarea acestora cu apometrele amintite in finalul raspunsului.
Accesati si alte surse pentru a fi edificati:
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ] /
[ link extern ]
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)