avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent de insertie

Buna seara,in perioada stimulentului de insertie angajatorul are dreptul sa te supuna la examan pt postul pe care il ocupi?
Cel mai recent răspuns: ali-ami , utilizator 10:18, 29 Decembrie 2015
Dupa parerea mea, cat timp aveti calitatea de salariat, printre obligatiile pe care le aveti este si cea de a fi examinat in postul pe care il ocupati, daca acest examen este prevazut in CIM, CCM aplicabil, sau in Regulamentul Intern.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
LIVIU NISTEA, utilizator
Da, are acest drept un angajator .
Sa inteleg ca daca nota este mica la examen au dreptul sa-mi ceara sa demisionez....
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii sau in legile speciale.
Multumesc,m-am mai linistit...Chiar daca nota de la examen este mica(m-am gandit ca poate fii o strategie acest examen) angajatorul nu imi poate cere demisia(avand negru pe alb examenul-nota)....

Alte discuții în legătură

Demisie Danielalilianaborzan Danielalilianaborzan Bună ziua. Soțul meu este gardian public la o firma de 9 luni. Deși contractul de munca a fost încheiat pe o perioada nedeterminata și nu au fost probleme ... (vezi toată discuția)
Drept anagajat Pachia L Pachia L Buna ziua!eu si sotul lucram in cadrul aceeasi companii, doar ca el este pe postul de manager. Sotul doreste sa demisioneze, iar eu doresc sa raman. Problema ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate după concediu crestere copil Roxana J Roxana J Mi-am reluat activitatea după concediu crestere copil pe data de 30 august 2018 și beneficiez de stimulentul de insertie! Angajatorul vrea să mă determine ... (vezi toată discuția)