avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Drepturi persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Drepturi persoane cu handicap

Buna ziua.
Am o nelamurire, tatal meu este incadrat in gradul de handicap GRAV si conform codului fiscal si a legi 448/2006 este scutit de impozit pe cladiri si teren. Casa si terenul aferent este impozitat si am si platat in anii precedenti impozitul desi in cartea funciara nu este trecut si casa. Acum cand am vrut s-a depun certificatul de incadrare in grad de handicap am fost refuzat cu motivul ca nu posedam carte funciara in care s-a figureze si casa, acum intrebarea mea este daca poate s-a beneficieze sau nu de scutire, pentru ca impozit tot se calculeaza indiferent daca casa este trecuta sau nu in CF si unde scrie ca trebuie s-a depun un CF impreuna cu certificat!?
Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:23, 29 Decembrie 2015
erdo attia a scris:

unde scrie ca trebuie s-a depun un CF impreuna cu certificat!?

In normele specifice ale autoritatii fiscale este prevazuta obligtia ca solicitantul sa depuna documente justificative ale calitatii de proprietar bun imobil si certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat
In cazul dv,daca imobilul nu este intabulat,este temeinic refuzul autoritatii de acceptare cerere aplicare facilitate scutire impozit casa/teren pentru persoane cu certificat de handicapat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit erdo attia erdo attia Buna ziua. Am o nelamurire, tatal meu este incadrat in gradul de handicap GRAV si conform codului fiscal si a legi 448/2006 este scutit de impozit pe cladiri ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)