avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire impozit pe imobil persoana cu dizabilitati ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire impozit pe imobil persoana cu dizabilitati (handicap ...

Scutire impozit pe imobil persoana cu dizabilitati (handicap grav- permanent)

Buna ziua,

Sunt persoana cu handicap grav, permanent. Stiu ca, cf. legii 448/2006, art. 26, pct. b sunt scutita de plata impozitului pentru un sigur imobil.

In situatia de fata, CI meu nu este cu domiciliul pe proprietatea pe care o detin, intrucat acolo este mama mea proprietar, eu locuind la o alta adresa decat cea din CI.

Am trimis la inceputul anului certificatul de handicap, la Primaria de care apartin cu proprietatea pe care o am pe numele meu, iar de acolo refuza sa ma scuteasca de impozit spunandu-mi ca sunt scutita exclusiv pentru adresa din buletin, sublindu-mi ca acela este domiciliul. Le-am explicat ca acea proprietate nu este pe numele meu si ca detin o singura proprietate (un singur imobil) acela pentru care am facut cererea de scutire de impozit, respectiv cu care am dovedit ca sunt proprietar.

Imi puteti spune, va rog, daca exista o alta lege care combate Legea 448/2006, respectiv art. 26?

Gresesc eu sau care este de fapt realitatea?

In asteptarea unui raspuns, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:07, 3 Februarie 2025
De ce nu vă treceți în buletin adresa de domiciliu la imobilul pe care îl aveți în proprietate`?
- Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului:

1. Pe cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;

2. Pe terenul aferent cladirii de domiciliu, aflat in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;

3. Pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, cele pentru transportul persoanelor cu handicap sau invaliditate, aflate in proprietatea sau coproprietatea reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului;
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri la impozitul pe teren la persoanele cu handicap Rishky Rishky Buna ziua, Am o nelamurire: in cazul persoanelor cu handicap (gradul1 sau 2) scutirea de impozit pe teren se aplica doar la terenul aferent cladirii ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare și o dilema, copilul meu major are handicap ... cristinachebac cristinachebac Am o întrebare și o dilema ,copilul meu major are handicap accentuat permanent și nu sunt scutita de la impozitul pe locuință și mobil ,primăria invoca ... (vezi toată discuția)
Tânăr cu grad accentuat, pensie de invaliditate cu drept de ... indrecan_cg indrecan_cg Tânăr cu grad accentuat, pensie de invaliditate cu drept de munca. Cum poate fi angajat și ce taxe trebuiesc plătite pentru el de către angajator? (vezi toată discuția)