avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Tânăr cu grad accentuat, pensie de invaliditate cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Tânăr cu grad accentuat, pensie de invaliditate cu drept de ...

Tânăr cu grad accentuat, pensie de invaliditate cu drept de munca. Cum poate fi angajat și ce taxe trebuiesc plătite pentru el de către angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:35, 18 Ianuarie 2025
Va trebui sa fie consultat si examinat de personalul medical de la medicina muncii.
Va putea fi angajat numai daca va fi declarat APT de munca.
Clinic sanatos nu-l poate declara fiind deja bolnav dovedit prin calitatea de pensionar de invaliditate.
Sunt scutiti de la plata impozitului pe venit persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
a) activitati independente, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere;
b) salarii si asimilate salariilor, prevazute la art. 76 alin. (1)-(3); din Codul Fiscal;
c) pensii;
d) activitati agricole, silvicultura si piscicultura, altele decat cele prevazute la art. 105, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere fara personalitate juridica;
- Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru veniturile obtinute in baza Legii nr. 448/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

- Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului:
1. Pe cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;
2. Pe terenul aferent cladirii de domiciliu, aflat in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;
3. Pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, cele pentru transportul persoanelor cu handicap sau invaliditate, aflate in proprietatea sau coproprietatea reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului;
- Scutirea sau reducerea de la plata impozitului, se aplica incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care persoana depune documentele justificative
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt o persoana cu handicap iar primăria mă scutește pentru jumătate din impozit BVLCNL BVLCNL Bună ziua. Sunt o persoana cu handicap iar primăria mă scutește doar de jumătate din impozit, pentru că este și soția coproprietar. Voiam să știu ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare și o dilema, copilul meu major are handicap ... cristinachebac cristinachebac Am o întrebare și o dilema ,copilul meu major are handicap accentuat permanent și nu sunt scutita de la impozitul pe locuință și mobil ,primăria invoca ... (vezi toată discuția)
Scutiri la impozitul pe teren la persoanele cu handicap Rishky Rishky Buna ziua, Am o nelamurire: in cazul persoanelor cu handicap (gradul1 sau 2) scutirea de impozit pe teren se aplica doar la terenul aferent cladirii ... (vezi toată discuția)