avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sunt o persoana cu handicap iar primăria mă ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sunt o persoana cu handicap iar primăria mă scutește pentru jumătate din impozit

Bună ziua. Sunt o persoana cu handicap iar primăria mă scutește doar de jumătate din impozit, pentru că este și soția coproprietar. Voiam să știu dacă este corect. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 06:35, 17 Ianuarie 2025
Da, esta perfect corect.
Nu poate fi scutita si sotia pentru cota ei parte, ca ea n-are handicap.

Dapix a scris:

Da, esta perfect corect.
Nu poate fi scutita si sotia pentru cota ei parte, ca ea n-are handicap.

In lege vad “ clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat” .

De unde reiese ca doar partea pers cu dizabilitati este acoperita?
- Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului:

1. Pe cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;

2. Pe terenul aferent cladirii de domiciliu, aflat in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;

3. Pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, cele pentru transportul persoanelor cu handicap sau invaliditate, aflate in proprietatea sau coproprietatea reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului;
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri la impozitul pe teren la persoanele cu handicap Rishky Rishky Buna ziua, Am o nelamurire: in cazul persoanelor cu handicap (gradul1 sau 2) scutirea de impozit pe teren se aplica doar la terenul aferent cladirii ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit daca am in ingrijire copil cu handicap accentuat Doina000 Doina000 Am in ingrijire copil cu handicap accentuat. Mi s a spus de la Primarie ca nu beneficiez de scutire impozit cladirea de domiciliu deoarece nu este pe numele ... (vezi toată discuția)