avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - custodie permanenta pentru copil la mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - custodie permanenta pentru copil la mama

Sunt casatorita de 14 ani, locuiesc cu sotul meu in UK de un an jumate, iar fiica noastra minora e in Romania, pentru ca el nu a vrut sa imi semneze actele s-o aduc aici.Eu lucrez cu agentie ca si health care asistant pana imi vine PIN-ul sa pot munci ca asistenta, si am deja oferte de job-uri ca si asistent.El doreste sa se intoarca in tara, dar le face viata copiilor un iad, asa a fost mereu, si fiica pe care o am cu el nu doreste sa stea cu el.Doresc sa divortez, dar mai ales doresc sa am custodie totala asupra fetitei sa nu mai depinda de el unde o duc, pentru ca foloseste asta doar ca mijloc sa ne chinuie pe amandoua.Fiica mea implineste in februarie 11 ani, si asi dori de ziua ei sa o aduc aici, in UK.Cum as putea face sa obtin custodia pe cale de ordonanta presidentiala.????
In niociun caz asa, lasand copilul in Romania fara dv.
Contactati un avocat.
Trebuie să formulați o cerere de divorț, solicitând ca locuința copilului să fie la dvs. Cu privire la autoritatea părintească regula este exercitarea autorității în comun. Trebuie să aveți motive întemeiate pentru ca să exercitați singură autoritatea părintească, neînțelegerile grave dintre soți fiind un astfel de motiv (sunt necesare probe). Ulterior cererii de divorț solicitați instanței de judecată care judecă divorțul ca, pe calea ordonanței președințiale, să stabilească locuința copilului la dvs până la soluționarea divorțului. Copilul va fi audiat.

Fiind în străinătate va trebui să fiți reprezentată de un avocat mandatar. Complicații ar fi cu procedura de citare deoarece, dacă nu revine în țară, soțul trebuie citat în UK. În situația în care dvs și soțul sunteți la data cererii în UK și dacă nu alegeți de comun acord o instanță din România competența va fi a Judecătoriei sectorului 5.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Nu intretine familia elenatm elenatm Buna ziua, sunt casatorita de aproape 2 si am o fetita de. 1 an si 3 luni.Sotul refuza sa ne intretina de ceva timp adica ii cumpara fetitei numai pampersi si ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)